Vijesti / Ostalo

Zimske radosti ponovo u Slavoniji i Baranji

Zimske radosti ponovo u Slavoniji i Baranji

Prošlih tjedan dana smo bili svjedoci vremena koje je ostavilo utisak proljeća u najhladnijem dobu kalendarske zime. Siječanj inače slovi kao najhladniji mjesec u godini, što govore i dugogodišnji prosjeci po kojima se temperatura kreće od najnižih -4,2 do +2,6 stupnja Celzijevih. Stoga je mnoge Slavonce iznenadilo vrijeme po kojem su se mogli prošetati bez jakni ulicama okupanim suncem, na čak 15 C.

Odlike neprilagođenog vremena za doba godine su često i loši biometeorološki uvjeti koji mogu utjecati na raspoloženje i zdravlje ljudi. No, možemo reći kako je ovom neprilagođenom vremenu došao kraj te nam se vraća prava snježna zima.

8151be007278fe39bd787d2399e3cd04.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još danas možemo očekivati maglu i niske oblake koji neće dopuštati živi u termometru da se digne iznad 5-6 C. Zatim u noći sa srijede na četvrtak će zapuhati sjeverac i donijeti oborine na prostor naše regije. U početku možemo očekivati kišu, koja će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Snijeg će padati i u dane vikenda, a količina snježnog pokrivača će nadmašiti onih prosinačkih 7 cm, tako da slobodno možemo reći kako nas očekuje do sada najveći snijeg ove zime! Možemo čak reći da dijelove Slavonije očekuje najveća količina snijega za nizinske krajeve.

Pozivamo sve da se dobro pripreme za moguće uvjete na cesti i počiste betonske površine ispred svojih kuća i zgrada, kako ne bi bilo neugodnih snježnih iskustava sa poledicom i klizavim površinama. Naravno ne zaboravite ni na zimsku garderobu koja će sljedećih nekoliko dana biti itekako potrebna.

Dok uživate u zimskoj idili i dalje možete glasati za najljepšu zimsku fotografiju.

25959fab49d1df719a42b9d06458d98b.jpg

Tekst: SiB.hr

Foto: Kristijan Antolović i Dino Tijardović

 




Izdvojeno

Reci što misliš!