Vijesti - ostalo

Tijekom vikenda osječko-baranjska policija zaustavila 22 pijana vozača

Tijekom vikenda osječko-baranjska policija zaustavila 22 pijana vozača

Na području čitave Policijske uprave osječko – baranjske od 20 sati 13. siječnja do 6 sati 14. siječnja policijski službenici proveli su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

   

Proizvodimo sve manje, a uvozimo sve više mesa: Rast uvoza opet veći od 10 posto!

uvoz mesa

Uvoz mesa i mesnih proizvoda raste po sve vecim stopama. Evo najnoviji podatak kaže da smo lani opet uvezli 10 posto više govedine i 8 posto više svinjetine nego preklani. Ukupno 104.000 tona mesa u prvih 9 mjeseci stiglo je iz uvoza. To je oko 260 milijuna eura koji su završili u njemačkoj štalici i danskom svinjcu.

VIDEO
   

Vozni red HŽ-a dostupan na Google Maps

google hz

Google je u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom svojim korisnicima omogućio besplatne informacije o mogućnostima putovanja vlakom u Hrvatskoj na Google kartama (Google Maps) u sklopu usluge Google Maps Transit.

   

Ivanovački župnik slupao skupocjeni Mercedes

Ivanovački župnik slupao skupocjeni Mercedes

Andrija Vrbanić, župnik Župe sv. Rozalije u Ivanovcu, našao se prošlog mjeseca na udaru javnosti zbog kupnje godinu dana starog Mercedesa E klase. Isti taj automobil sada je na popravku jer je oštećen u prometnoj nesreći koja se krajem prosinca dogodila u Baranji. Prometnu nesreću je, kako tvrdi policija, skrivio župnik, piše Glas Slavonije.

   

Prekogranični šoping cvijeta: Slavonci u BiH lani ostavili više od 140 milijuna kuna

PXL 090613 416

Kupuje se sve, od prehrambenih artikala, odjeće, obuće, opreme za bebe, namještaja, bijele tehnike do građevinskog materijala.

   

Slavonka predala arsenal naoružanja

arsenal

Dana 10. siječnja 2018. godine u 17,00 sati u Policijsku postaju Nova Gradiška pristupila je savjesna 51-godišnja građanka koja je izrazila želju da dragovoljno preda oružje.

   

Pošta od Nove godine ima novi cjenik: Pogledajte što je poskupilo

PXL 231117 18805771

Iz Pošte poručuju kako slanje paketa nije poskupjelo, već samo neke dodatne usluge.

   

Zaboravila gdje je parkirala pa policiji prijavila krađu

PXL 010914 8799323

32-godišnjakinja iz Slavonskog Broda u ponedjeljak oko 11.20 sati policiji je prijavila da joj je s parkirališta u središtu grada ukraden zaključani automobil s pripadajućom dokumentacijom.

   

Šokantni rezultati dubinske analize iseljavanja Hrvata: Trajno ostali bez 15 tisuća obitelji s djecom

Po prvi je put napravljena dubinska analiza iseljavanja Hrvata čije su brojke šokantne.

VIDEO
   

Hrvatska dobila prvo e-novorođenče

E-novorođenče je o nova mogućnost sustava e-građanin pomoću koje roditelji svoje dijete mogu prijaviti odlaskom samo u Matični ured, umjesto dosadašnje procedure kada su morali obilaziti čitav niz šaltera i redova kako bi prikupili sve potrebne dokumente.

VIDEO
   

Iako je tek polovica siječnja procvjetale prve visibabe!

visibaba siječanj zima

Umjesto da vam ovih dana donosimo fotografije naše ravnice prekrivene sniježnim pokrivačem, toplo vrijeme kojem svjedočimo dovelo je do tog da u sred siječnja pišemo o vjesnicima proljeća - visibabama.

FOTO
   

42 tisuće kuna županijskog novca za najbolje poduzetničke ideje

poduzetnici zpanija

Osječko-baranjska županija 2006. pokrenula je projekt Najbolja poduzetnička ideja u kojem potiče poduzetnike i nove poduzetničke ideje. Svečanost dodjele diploma Najboljim poduzetničkim idejama za 2017. godinu održana je jučer u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije.

   

Kod 26-godišnjaka iz Donjeg Miholjca policija pronašla dva improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane

policijska rotirka

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija u Donjem Miholjcu u kojem boravi 26-godišnjak policijski službenici pronašli su dva improvizirana laboratorija za kontrolirani uzgoj i proizvodnju.

   

Južina prijeti mesu u pušnicama

pusnica

Siječanj, tradicionalno najhladniji mjesec u godini, ove godine s temperaturama više naliči travnju. Na natprosječnu toplinu reagirala je priroda preranim buđenjem biljnog i životinjskog svijeta, što se negativno odražava na poljoprivrednu proizvodnju.

   

Stranica 1 od 153