Vijesti - ostalo

Mladi slavonski gamer na Youtubeu je popularniji i od Severine!

viktor

Tyler "Ninja" Blevins svaki dan igra igrice barem 12 sati, što prati njegovih 18 milijuna followera, a zarađuje gotovo milijun dolara na mjesec. Proslavio se zahvaljujući mega popularnoj igrici Fortnite. I u Hrvatskoj na Youtubeu dominiraju gameri. Jedan od njih s više od 630 tisuća pratitelja je i Slavonac Viktor.

VIDEO
   

Vremenski kaos: Svaka članica EU bira između ljetnog i zimskog vremena

 pomicanje sata unazad

Podne u Zagrebu, a istovremeno sat više ili manje u Sarajevu ili Ljubljani. Ovakav hipotetski primjer postao je sasvim moguć nakon što je Europska komisija odlučila kako se sat više neće pomicati unaprijed i unazad i prepustila članicama EU da svaka za sebe izabere koliko će sati biti u njihovoj zemlji.

VIDEO
   

Šok za hrvatske stočare i poljoprivrednike: Nema više europskih milijuna

farma

Zbog Brexita, Europska komisija reže budžet za potpore poljoprivrednicima. Hrvatska bi tako za ruralni razvoj trebala dobiti 15 posto manje novaca. A hrvatski farmeri, stočari, ratari, bez europskih potpora teško da će preživjeti.

VIDEO
   

Županija sufinancira energetsku obnovu (i) višestambenih zgrada

energetska obnova doma djakovo

Osječko-baranjska županija provodi projekt „Kreditiranje energetske obnove višestambenih zgrada“, kojim je predviđen kreditni potencijal u iznosu od 20.000.000,00 kuna.

   

Rezultati pojačanih mjera u prometu tijekom vikenda

Na području PU osječko – baranjske 15. i 16. rujna provedene su pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. Policijski službenici evidentirali su ukupno 39 prekršaja. Od ukupnog broja prekršaja 20 se odnosilo na vožnju uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača, četiri na ne korištenje sigurnosnog pojasa, tri na upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan na upravljanje motornim vozilom pod zabranom, jedan na upravljanje motornim vozilom nakon isteka važnosti prometne dozvole za više od 15 dana, jedan na ne uporabu svjetala i devet ostalih prekršaja.

   

Županija pokrenula projekt izgradnje skloništa za napuštene životinje

PXL 110213 5715834

Na poziv župana danas, 14. rujna 2018. godine, održan je peti koordinacijski sastanak u aktualnom mandatu župana, načelnika i gradonačelnika s područja Osječko-baranjske županije.

   

Sat ćemo pomicati još samo dva puta: Istražili smo je li bolje ljetno ili zimsko računanje vremena

ljetnozimsko

Europa je odlučila, sat se pomiče još samo dva puta: Istražili smo je li bolje ljetno ili zimsko računanje vremena. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

U domu Vukovarca pronađena veća količina marihuane

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru je u  utorak 11. rujna obavljena  pretraga doma i drugih prostorija 50-godišnjaka u Vukovaru, izvjestila nas je PU vukovarsko-srijemska.

   

Europski parlament prihvatio kontroverznu Direktivu o autorskim pravima

internetdirektiva

Europski parlament jučer je prihvatio prijedlog koji bi mogao zauvijek promijeniti Internet kakav poznajemo. Prošla je kontroverzna Direktiva o autorskim pravima. Što će se promjeniti na Interentu kad onapostane i zakon, pogledajte u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Poljoprivrednici opet u mukama: Zbog loše cijene otkupa pšenice odlučili se na proboj stranih tržišta

zetva

Poljoprivrednici ističu: "ovo je bila najduža žetva pšenice u posljednjih 50 godina". I to – zbog kiše, a urod je, u odnosu na prošlu godinu- manji. Uz to poljoprivrednici muku muče i sa strogim zakonima koji im pšenicu svrstavaju u slabiju kategoriju pa onda otkupljivači traže manju cijenu. Mnogi su se zato odlučili za proboj na druga tržišta.

VIDEO
   

Uhvatili smo se matematike i izračunali: Evo koliku će mjesečnu uštedu obiteljima donijeti smanjenje PDV-a

maric

Od 01.01.2019. spušta se PDV na svježe meso, ribu, voće, povrće, pelene - ali i jaja - otkrio je jučer na RTL-u ministar financija Zdravko Marić.

VIDEO
   

Županija sufinacira projekte u tri slavonske općine

opcine

Načelnici općina Donja Motičina, Đurđenovac i Podravska Moslavina Željko Kovačević, Hrvoje Topalović i Zdravko Šimara potpisali su s dožupanom Goranom Ivanovićem ugovore kojima Županija s 50% sufinancira izradu projektne dokumentacije za projekte iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

   

Obilne kiše prepolovile urod paprike i povećale im cijenu

paprika trznica

Obilne kiše stvaraju probleme nekim poljoprivrednim kulturama. Tako će jednog od glavnih sastojka fiša paprikaša, čobanca, kobasica i kulena - paprike, biti upola manje na tržištu. Cijena na tržnicama već je otišla u nebo. U Baranji proizvođači paprike ručnu brišu plodove od zemlje koju je nanjela kiša kako bi mogli s njom na tržnicu.

VIDEO
   

FlixBus u Hrvatskoj bilježi rast broja putnika za 100%

flixbus new mobility free for editorial purposes

Završetkom ljetne sezone, FlixBus ponovo bilježi rekordan rast broja putnika. U odnosu na ljetne mjesece prošle godine, broj putnika porastao za 100%.

   

Stranica 1 od 174

Najave događaja