Vijesti - ostalo

Rok za ozakonjenje bespravne gradnje ističe 30. lipnja!

Rok za ozakonjenje bespravne gradnje ističe 30. lipnja!

Obavještavaju se građani da 30. lipnja 2018. godine istječe rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada te nakon isteka roka više neće biti moguće podnijeti zahtjev.

   

Vrijeme za produljeni vikend bit će prevrtljivo: U petak kiša, a evo kakvi će biti ostali dani

produljeni vikend

Još jedan produljeni vikend je pred Hrvatskom, već drugi u mjesec dana. Sve one koji ga planiraju provesti i negdje na otvorenom, sigurno zanima vremenska prognoza. Pogledajte video prilog!

VIDEO
   

Bez računa se ne računa: Akcija zbog koje svaki dan strada 28 stabala!

racuni

Kupite žvake - dobijete račun. Natočite gorivo - dobijete račun. Naručite kavu u kafiću - dobijete račun. Do prije koju godinu to je za Hrvatsku bila znanstvena fantastika jer se račune zamračivalo, prijavljivao manji promet, varalo se na čemu se stiglo. Ali onda su uvedene fiskalne blagajne, pa je Porezna uprava smislila akciju bez računa se ne računa, pa smo svi nekako navikli da je normalno dobiti račun.  Sad kad smo svi naučili izdavat i dobivat račune od papire možda nam zapravo i ne trebaju jer zapravo ne služe ničemu jer ih bacimo pet sekudni nakon što ih dobijemo. A zbog svih tih bespotrebnih računa svakodnevno strada čak 28 satabala.

VIDEO
   
   

Županija obnavlja 42 sportska terena

igralista

Osječko-baranjska županija na čelu s županom Ivanom Anušićem uručila je ugovore za gradnju i obnovu sportskih igrališta vrijedne ukupno gotovo milijun i pol kuna.

   

Premijer kaže da će PDV napokon smanjiti za 1 posto: Izračunali smo što bi to značilo za građane

24pdv

Za naš džep mnogo bitniji spor između premijera i predsjednice vodi se oko porezne reforme. Predsjednica je rekla da trebamo manje poreze koji će povećati plaće i rasteretiti poduzetnike. I to nije rekla samo predsjednica, stav je to većine i ekonomista i biznismena, a pogotovo to zna svaki naš čovjek koji je otišao u Irsku ili Njemačku ili svaki onaj koji se tek sprema otići. 

VIDEO
   

Limun bi mogao biti skuplji od svinjetine: Do ljeta bi mogao koštati 35 kuna po kilogramu

ljimun

Vrtoglavo rastu cijene domaćeg limuna. Do ljeta bi one mogle dosegnuti i 35 kuna po kilogramu čime bi ovo voće bilo skuplje od recimo kilograma svinjetine u mesnici. Razlog poskupljenju trgovci objašnjavaju činjenicom da našeg limuna ima malo, odnosno daleko manje od potreba tržišta.

VIDEO
   

U Splitu nestala studentica iz Slavonskog Broda

021db8c59aa7b782d46b1915468137d1 view article

Prijatelji su kontaktirali policiju i njene roditelje, no mladoj Slavonki još uvijek nema ni traga.

   

Policija najavila 24-satni nadzor brzine: Predložite lokacije

Na području čitave Policijske uprave osječko – baranjske od 27. lipnja s početkom u 6 sati do 6 sati 28. lipnja, provodit će se akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

   

U noći sa subote na nedjelju policija zaustavila 45 vozača u prekršaju od čega je njih 27 vozilo pod utjecajem alkohola

Od 20 sati 9. lipnja do 6 sati 10. lipnja na području PU osječko – baranjske provedene su šestsatne pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene nana utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

 

   

Održana 6. Koordinacija županijskih savjeta mladih u Osijeku

savjet zupanija

U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je 6. sjednica Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kojom predsjeda Savjeta mladih Osječko-baranjske županije na čelu s Donnom Šimatić.

   

Potres zatresao Slavonski Brod

potres1

Danas, 7. lipnja 2018. godine u 8 sati i 45 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 15-ak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

   

Predstavljeni porazni rezultati istraživanja o razlozima odlaska iz države

 

Znali smo da nas je sve manje, a sada znamo i zašto. Hrvatska udruga poslodavaca i Promocija Plus dva su mejseca intervjuirali više do 600 iseljenih Hrvata u 26 zemalja svijeta Kao razlog odlaska - njih čak 60 posto navodi stanje u državi. Misle pritom na nesposobne političare, nepotizam, korupciju. A još je gori podatak da 5 od 10 ispitanih smatra kako će situacija u njihovoj domovini biti još i gora.

VIDEO
   

Vozni park prometne policije obnovljen sa 78 novih vozila vrijednosti 29 milijuna kuna!

presretaci

Ministarstvo unutarnjih poslova kupilo je za 29 milijuna kuna 78 novih vozila za prometnu policije. Među njima su kombi vozila za očevid, motocikli za razne namjene, ali i novi policijski presretači za autoceste i one koji jure prebrzo. Naplaćivanjem izdašnih kazni ta se vozila isplate u rekrodnom roku.

VIDEO
   

Stranica 1 od 167

Najave događaja