Vijesti - ostalo

Policija upozorava na lažne nagradne igre na Facebooku

Policija upozorava na lažne nagradne igre na Facebooku

Posljednjih nekoliko dana Policijska uprava požeško-slavonska je zaprimila nekoliko prijava građana  da su nedavno, putem društvene mreže „Facebook“, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatorima „nagradne igre“ poslali fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

   

Slavonci u strahu od najezde stršljenova: Evo kako se zaštititi

strsljen

Stariji muškarac umro je nakon uboda stršljena nedaleko Zagreba. Nije mu bilo pomoći, a gnijezdo i dalje nitko ne želi sanirati.  Istovremeno sto i više slučajeva uboda u Srbiji, a od najezde strahuju i Slavonci.

VIDEO
   

Od jeseni poskupljuje hrana? Posljedice velikih suša u Europi na korak do Hrvatske

poskupljenjevocaipovrca

Od jeseni se u Hrvatskoj očekuje poskupljenje voća i povrća, ali i mliječnih proizvoda. Posljedica je to velikih suša koje haraju Europom već mjesecima te bi moglo doći i do nestašice hrane.

VIDEO
   

Uoči blagdana Velike Gospe policija izdala savjete i uputstva za hodočasnike

PXL 150815 11369976

Na blagdan Velike Gospe, uobičajeno, veliki broj hodočasnika, odnosno, sudionika u prometu, uputit će se prema svetištima na području naše županije (svetište Gospe od Utočišta u mjestu Aljmaš, svetište Gospi Dragotinskoj, svetišta na području Baranje).

   

Tuča poharala Požeštinu i uništila urod u voćnjacima i vinogradima

pozega tuca

Led koji je padao 15-ak minuta popraćen jakim vjetrom i kišom u subotu uništio je više od 60 posto uroda na gotovo 100 hektara vinograda i voćnjaka. Nevrijeme je zahvatio Škomić, područje između Biškupaca, Tornja i Krivaja, kakvog i oni najstariji mještani ne pamte.

VIDEO
   

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Oluja 1995 27

Diljem zemlje danas se obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja kojim se prisjećamo akcije Oluja u kojoj je 1995. oslobođen Knin i najveći dio dotad okupiranog područja.

   

Uvode li se veće trošarine na cigarete i alkohol zaista zbog brige za zdravlje nacije?

Ako alkohol i cigarete dvostruko poskupe, za 60 posto će se smanjiti njihovo konzumiranje kod djece. Ovo je računica ministra zdravstva za smanjenje bolesti i punjenje blagajne s kojom se ne slažu baš svi u Vladi.

VIDEO
   

Na dubrovačkom području opet osvanule uvredljive poruke na račun sezonaca iz Slavonije

NATPISI SLAVONCI 1

Proteklog četvrtka, nepoznata je osoba na privatnom kamionu u Župi dubrovačkoj, očito odlučila iskaliti svoju ogorčenost nad sunarodnjacima rodom iz Slavonije koji dolaze raditi sezonske poslove.

   

Brzi i žestoki: Proveli smo dan s policijom u lovu presretačem na divljanja po autocesti A3

a3

Ako se zateknete na autocesti Bregana - Lipovac možda biste mogli pomisliti da ste se našli na filmskom setu. Naime, riječ je o cestovnom pravcu na kojem su učestala ekstremna prekoračenja brzinskih ograničenja.

VIDEO
   

Slovenija ukinula radne dozvole za Hrvate: Pogledajte koji poslovi se nude

slovenija posao

Slovenija, kao i Hrvatska, muku muči s nedostatkom radnika pa je zbog toga ukinula radne dozvole i za hrvatske građane. Od prvog srpnja Hrvati tako mogu raditi u svim zemljama Europske unije bez viza, osim u Austriji.

VIDEO
   

Poreznom reformom do manjih cijena mesa, ribe, voća

mesnica

Meso, riba, voće i povrće trebali bi pojeftiniti - ako se točnima pokažu najave mjera nove porezne reforme prema kojoj bi se na te proizvode PDV smanjio s 25 na 13 posto. To bi trebalo značiti i jeftiniju hranu na tržnicama i na policama trgovina. Ne bi se smanjila opća stopa PDV-a što je bilo HDZ-ovo predizborno obećanje. No zato bi se nizom mjera povećale plaće, i to ne samo one menadžerske. 

VIDEO
   

Ove godine očekuje se velik urod jabuka, no nema ih tko brati: Fali 10 tisuća radnika

jabuke

Čeka li isti scenarij i proizvođače jabuka kao i proizvođače jagoda i lubenica? Izgleda da su oni u iščekivanju jako dobre sezone. Prema prvim procjenama urod bi se mogao kretati i do 120 tisuća tona. Sada ustvari strahuju od nedostatka radne snage. Hrvatskoj treba oko 10 tisuća berača jabuka. Od Vlade su zatražili reforme kako bi radnike privukli većim plaćama.

VIDEO
   

Rajčice su prave kraljice vrta: Kako prepoznati domaće od uvoznih?

rajcice

Svaka četvrta rajčica na tržištu je uvozna, najčešće iz Nizozemske, italije ili Španjolske, i često se prodaje po smiješnim cijenama od 4 kuna po kilogramu. No, nisu ni sve rajčice u trgovačkim centrima uvozne.

VIDEO
   

Razočarani Slavonac bacio 25 tona lubenica na oranicu: 'Gdje pronaći volju za ostanak'

a2c8f43aa72e7609c65c20e19079663f view article new

Antonio Gvozdić (20) iz općine Soljani pored Županje s ocem je u utorak bacio 25 tona prvoklasnih lubenica na oranicu. Kao glazbenu podlogu za to je izabrao domoljubnu budnicu "Moja domovina".

VIDEO
   

Stranica 1 od 171