Vijesti - ostalo

Županija dodjeljuje 42 tisuće kuna za najbolje poduzetničke ideje

zupanija najbolja poduzetnicka ideja

Uz kreditiranje, informiranje i edukaciju poduzetnika, poticanje osnivanja poduzetničkih zona, poticanje razvoja "start-up" poduzeća i drugih mjera poticanja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva, Osječko-baranjska županija ove godine po 11 put provodi jedinstven projekt poticanja poduzetništva pod nazivom „Najbolja poduzetnička ideja“.

   

Većina ljudi u Hrvatskoj radije bi 20 minuta duže čekala autobus nego da im Internet na mobitelu sporo radi

istrazivanje mobiteli

Čim otvore oči odmah mobitel u ruke i na Facebook. To radi polovina ispitanika, a ostali sadržaji koji su ujutro na repertoaru su mailovi i vremenska prognoza. Koliko god iritantno bilo čekati javni prijevoz, za 59% ovisnika o mobitelu postoji nešto još gore. Čak polovicu ispitanih barem jedno tjedno netko kritizira zbog prečestog korištenja mobitela. A 84% priznaje da bi teže podnijeli dan bez interneta nego bez televizije.  

VIDEO
   

RTL Danas detaljno analizira koliko smo u Hrvatskoj sigurni i trebamo li strahovati od terorističkih napada

rtl sigurosna analiza

Koliko smo u Hrvatskoj sigurni od napada poput ovog u Londonu, otkriva sinoć objavljeni godišnji izvještaj Sigurnosno obavještajne agencije, koji obrađuje gotovo sve sigurnosne prijetnje pa i terorističke.

VIDEO
   

Vrhunac je berbe u slavonskim voćnjacima i vinogradima, a sezonske berače je gotovo nemoguće naći

Vrhunac je berbe u slavonskim voćnjacima i vinogradima, a sezonske berače je gotovo nemoguće naći

U Slavoniji i Baranji vrhunac je sezone berbe u voćnjacima i vinogradima, a upravo u ovo vrijeme najveća je potreba za sezonskom radnom snagom. No, pronaći berače danas vlasnicima plantaža postalo je gotovo jednako zahtjevno kao i zadržati kupce, piše Republika.eu.

   

Tradicija stara više od 50 godina - Vinkovačke jeseni - i ove je godine oduševila posjetitelje

vk jeseni

Tradicija stara više od 50 godina, Vinkovačke Jeseni, proteklih je dana, uz narodnu gastronomiju, pjesmu i ples, prikazala i neizostavne nošnje. Jer Slavonci poručuju: ne smiju ostati skrivene u ladicama. Opšrinije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

U Slavonskom Brodu otvoren McDonald's!

mcdonalds brod1

Građani Slavonskog Broda napokon su dočekali svoj prvi McDonald’s koji je otvoren ovog petka na Trgu hrvatskog proljeća.

FOTO
   

Proglašeno stanje elementarne nepogode u OBŽ: Štete zbog suše 293 milijuna kuna

elementarna

Uslijed izrazito visokih temperatura i dugotrajne suše tijekom ljeta na području Osječko-baranjske županije utvrđena su oštećenja na poljoprivrednim, povrtnim i voćarskim proizvodima na području 37 (od ukupno 42) jedinica lokalne samouprave. Prema prvim procjenama ukupna šteta iznosi 293.354.881,82 kuna, a nastale poremećaje u proizvodnji jedinice lokalne samouprave ne mogu otkloniti iz vlastitih sredstava. Župan Ivan Anušić stoga je 14. rujna 2017. godine proglasio stanje elementarne nepogode – suše na području Osječko-baranjske županije za obrtna sredstva i dugogodišnje nasade.

   

Kružni tok uskoro bi trebao zamijeniti opasno raskrižje u središtu Čepina

cepin raskrizje

Obje osnovne škole u Čepinu uključene su u projekt energetske obnove. Vrijednost radova u OŠ Vladimira Nazora iznosi 4,97 milijuna kuna, a OŠ Miroslava Krleže 4,4 milijuna kuna, s time da je udio Osječko-baranjske županije 1,66 milijun kuna, odnosno 1,9 milijun kuna. Očekuje se skoro potpisivanje ugovora i početak obnove objekata. To je samo dio ukupnih ulaganja Županije na području najveće (po broju stanovnika, 11.599 stanovnika po zadnjem popisu) kontinentalne županije u Hrvatskoj te je bila jedna od točaka jučer, 14. rujna, održanog sastanka župana Ivana Anušića i načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca te njihovih suradnika.

   

Novih 58 tisuća kvadratnih metara Gospodarske zone Antunovac

gospodarsa zona antunovac

Postojeća Gospodarska zona Antunovac, koja je aktivna i infrastrukturno opremljena od 2012. godine, proširuje se izgradnjom infrastrukture na novih 58.000m2 sa 17 građevinskih parcela.

   

I ove školske godine u Babinoj Gredi umjesto odgoja iz tjelesne kulture samo – neposredna opasnost

skola babina greda

Više od 300 učenika osnovne škole u Babinoj gredi i ovu su školsku godinu započeli – bez sportske dvorane. Umjesto nje, tik uz školu je opasna jama iz koje viri željezna armatura i korov. Takvo je stanje od 2014. godine kada je jama iskopana kako bi se izgradila školska dvorana, no nikada nije dovršena iako se mnogo puta obećavalo. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Veterani ponovo odjahali i položili kamenje za izgradnju Zida sjećanja

veterani

Moto klub Veterani Croatia, svake godine organizira moto defile „Jaši do zida“ u kojem se prikuplja spomen kamenje za izgradnju Zida sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini.  Zid sjećanja nalazi se u Spomen parku pokraj crkve gdje je dosad prikupljeno više od  dvije stotine spomen kamenja  koje će, kao dio Spomen zida, vječno svjedočiti o svim stratištima hrvatskog naroda.

   

Osigurana sredstva za sve pomoćnike u nastavi

asistenti

I u osnovnim i srednjim školama Osječko-baranjske županije nastavlja se s provedbom projekta Europskog socijalnog fonda „Učimo zajedno“.

   

Pevec otvorio prodajni centar u Slavonskom Brodu

pevec

Na gotovo 5500 četvornih metara tvrtka Pevec je u Slavonskome Brodu 7. rujna 2017. godine otvorila svoj 21. prodajni centar. Na policama prvog hrvatskog trgovačkog lanca, a zahvaljujući partnerskim odnosima s domaćim i inozemnim dobavljačima, više je desetaka tisuća raznih artikala na svakodnevnoj ponudi stanovnicima Brodsko-posavske županije.

   

Do vozačke odsad elektroničkim putem

evozacke

Izdavanje vozačkih dozvola u Hrvatskoj ušlo je u 21. stoljeće. Građani do vozačke odsad mogu elektroničkim putem. Zahtjevi se predaju putem sustava e-građanin. Opširnije u prilogu RTL televizije.

VIDEO
   

Stranica 1 od 141

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak