Vijesti - ostalo

Potraga: Tko je znao da se stanovnici Slavonije truju arsenom?

potraga arsen

RTL-ov novi istraživački magazin "Potjera" u svojoj prvoj epizodi donosi priču o arsenu u vodi koji piju stanovnici Komletinaca kod Vinkovaca.

VIDEO
   

U nedjelju se u Vukovaru očekuje 30 tisuća mladih iz cijele Hrvatske

susret mladezi dubrovnik

Susret hrvatske katoličke mladeži prvoga dana, 29. travnja održavat će se u svim župama Đakovačko-osječke nadbiskupije koje će primiti i ugostiti mlade. Sljedećega dana 30. travnja grad domaćin bit će Vukovar, gdje će se okupiti svi sudionici Susreta, oko 29.000 mladih.

   

Pogledajte rezultate policijskog 24-satnog nadzora brzine u OBŽ

Pogledajte rezultate policijskog 24-satnog nadzora brzine u OBŽ

U srijedu, 19. travnja, s početkom u 6 sati, na području Policijske uprave osječko – baranjske, kao i na području država članica Europske unije, započela je akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila u organizaciji TISPOL-a (mreže prometnih policija država Europske unije). Akcija je završila u 6 sati 20. travnja.

   

Pijani se potukli u kafiću, konobarici optužni prijedlog jer im je točila piće

Pijani se potukli u kafiću, konobarici optužni prijedlog jer im je točila piće

U petak, 14. travnja 2017. godine, oko 17.10 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, u ugostiteljskom objektu verbalno su se i tjelesno sukobili 23-godišnjak (1,66 promila), 41-godišnjak (1,30 promila) i 47-godišnjak.

   

Mobilnom vjetrenjačom protiv mraza u voćnjacima

stroj protiv mraza

Ovog tjedna velik dio Hrvatske mogao bi poharati mraz. Jedno od rješenja za njega stiže iz Slavonije - umjetni vjetar koji proizvodi stroj protiv mraza. On će ovih dana štititi slavonske voćnjake. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Obavijest policije za sve vozače električnih bicikala

ebickl

S obzirom da je u posljednje vrijeme povećan promet bicikala, mopeda i motocikala, u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj zaprimili su i određeni broj upita vezano za električne bicikle koji se odnose na obveze registracije vozila i posjedovanje vozačke dozvole određene kategorije za upravljanje istima.

   

Mladi Sikirevaca i Jaruga ukrasili svoja sela

sikirevci 01

"Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može." Potaknuti pomanjkanjem aktivnosti i događanja u općini, mladi općine Sikirevci odlučili su pokrenuti svoja dva sela, Sikirevce i Jaruge. Udružeći svoje snage, volju i znanja u veljači ove godine osnovali su udrugu "Mladi Sikirevaca i Jaruga", skraćenog naziva Misija.

   

Baranjcima kuća im izgorjela u požaru, pa nakon Božića, i Uskrs provode kod susjeda

 baranja pozar

Provesti Uskrs s obitelji u svojemu domu, nažalost nije moguće za tročlanu obitelj iz Baranjskog mjesta Grabovac. U prosincu prošle godine njihova obiteljska kuća izgorjela je u požaru.

VIDEO
   

Vlasnici kućnih ljubimaca uskoro će plaćati naknadu za odvoz komunalnog otpada kućnih ljubimaca

Ako imate kućnog ljubimca, a ima ga 935 000 kućanstava u Hrvatskoj, uskoro biste mogli skuplje plaćati odvoz smeća. Jer konzerve za psa, pijesak od mačke, sjemenke od papige, izmet od iguane, sve je to dodatno smeće i Ministarstvo zaštite okoliša želi da to i platite. Odmah su se pobunile Udruge gradova i potrošača i vlasnici ljubimaca.

VIDEO
   

Klapetan se vratio Malenoj i porazbijao sva jaja koja je izlegla

klapetan malena akcija web

Nakon dva tjedna kašnjenja vratio se Klepetan. Sletio je u gnijezdo u kojem je bila Malena i rodan kojega je primila u gnijezdo dok ga nije bilo. Odmah je izbacio "uljeza" iz svog gnijezda, razbio jaje koje je Malena snijela i nedugo nakon dolaska poradio na potomstvu.

VIDEO
   

Uređenje utvrde Kolođvar u biciklističko odmaralište

kolodvjar

Ministarstvo turizma odobrilo je projekt Općini Antunovac za uređenje odmorišta za cikloturiste na biciklističkoj ruti utvrde Kolođvar.

   

Hrvatski navijači još jednom zajedno za Vukovar

vukovar

Predstavnici svih navijačkih grupa iz Hrvatske, ali i Hercegovine, okupili su se danas u Vukovaru u skoplu projekta  „Zajedno iz Vukovara za Hrvatsku".

VIDEO
   

U noći sa subote na nedjelju policija zaustavila 21 pijanog vozača, rekorder biciklist

Tijekom 8. i 9. travnja u vremenu od 20 do 6 sati provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. Akciju je provedenu u koordinaciji s PU brodsko-posavskom i PU požeško-slavonskom.

   

Čak 90% muškaraca u Hrvatskoj misli da je kuhanje isključivo ženski posao

muskarci poslovi

Istraživanje o rodnoj nejednakosti u kućanskim poslovima Instituta Ivo Pilar pokazalo je kako su se Hrvati popravili u odnosu na 90-te, ali pomagati u kući i dalje ne volimo. Samo nas 7% pegla i samo 11% pere suđe, a 90% misli da je kuhanje isključivo ženski posao. Petra Mlačić našla je jednog od idealnih muževa.

VIDEO
   

Stranica 1 od 135

57°
14°
°F | °C
Vedro
55%
Uto

47 | 72
8 | 22
Sri

53 | 76
11 | 24
Čet

56 | 79
13 | 26
Pet

47 | 75
8 | 23

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak

Ponuda poslova