Vijesti - ostalo

Provalio u kući, popio sav alkohol i ukrao traperice!

Provalio u kući, popio sav alkohol i ukrao traperice!

Vijest o pomalo čudnoj provali u kuću dolazi nam iz Policijske postaje Virovitica.

   

Policija najavila 24-satni nadzor brzine: Predložite lokacije

Policija najavila 24-satni nadzor brzine: Predložite lokacije

Iz Policijske uprave osječko-baranjska i MUP-a obavještavaju javnost u srijedu 19. travnja s početkom u 6 sati do 20. travnja s završetkom u 6 sati provesti pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila na području cijele Republike Hrvatske kao i na području Osječko-baranjske županije.

   

Županja uvodi prepaid parkirni bon: Evo kako će funkcionirati

zupanja parking

Parkiranje na bon kao telefoniranje - i toga ima, ali zasad samo u Županji. Upravo se uvodi novi sustav naplate parkiranja putem prepaid bona. Elegantno rješenje za one koji zaborave platiti parkiranje, nemaju sitgnoga ili novca za SMS. Evo kako funkcionira.

VIDEO
   

Porez na nekretnine: Otkrivamo što kriju tri obrasca, o kojim se ciframa govori i kome odlazi novi porez

poreznanekretnine

Porez na nekretnine, koji je pokušala uvesti Milanovićeva, pa najavljivala Oreškovićeva – a svi su ga konstantno kritizirali – sada uvodi Plenkovićeva Vlada. Počinje s Daruvarom i Našicama, a do 31. listopada - morat će svi. Komunalna naknada odlazi u povijest. Svi su građani dobili 3 obrasca u kojima su morali ispuniti podatke o lokaciji, namjeni i vlasništvu nekretnine, ali i nove - o stanju i starosti.

VIDEO
   

U subotu pomičemo satove: Znanstvenici još jednom dokazali kako je to beskorisno i štetno

U noći sa subote na nedjelju (25./26. ožujka) počinje ljetno računanje vremena. U 2 sata u noći kazaljke ćemo pomjeriti  za jedan sat unaprijed.

   

Hrvati mesojedi: Godišnje pojedemo 68 kilograma svinjetine, piletine, junetine i janjetine

meso

Prosječni Hrvat godišnje pojede oko 68 kilograma mesa. Najpopularnija je naravno najjeftinija svinjetina, a potom piletina. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Besplatni Internet u Antunovcu i Ivanovcu

Općina Antunovac razvija projekt besplatnog pristupa Internetu u naseljima Antunovac i Ivanovac kako bi svojim mještanima osigurali dostupnost informacijsko komunikacijskih tehnologija.

   

U autubusu pronašli torbu s 10kg marihuane, putnici tvrde: Nije naša!

carina droga

Na graničnom prijelazu Bajakovo, mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici u suradnji sa svojim kolegama iz policije, tijekom vikenda, spriječili su pokušaj krijumčarenja 9.843 kg marihuane.

   

Važno je redovito održavanje: 'Kako se ljudi brinu oko auta, tako bi se trebali brinuti i oko zubi'

zubi

Naši šestogodišnjaci s po 4 pokvarena zuba u prosjeku, imaju skoro najgore zube u Europskoj Uniji - više karijesa imaju samo mali Bugari. Hrvatska je jedina zemlja u Europi u kojoj je broj karijesa kod djece i adolescenata u zadnjih 25 godina porastao. A kako paziti na zube, objasnila nam je jedna od najboljih stomatologinja Hrvatske po izboru portala najdoktor, Sanja Konjević- Jelenčić.

VIDEO
   

U Slavonskom Brodu gotovo u isto vrijeme čak troje djece iste generacije obolilo je od karcinoma

brodjani prosvjed

Brođani su stigli u Zagreb i šokirali izjavom: U Slavonskom Brodu gotovo u isto vrijeme čak troje djece iste generacije obolilo je od karcinoma. Alarm je to koji vladajući moraju čuti. Upravo od njih rješenje treba stići do kraja mjeseca. U protivnom - pripremaju se velike tužbe!

VIDEO
   

Čepin dobiva javnu profesionalnu vatrogasnu postrojbu

vatrogasci dvd cepin

Sukladno sve većim potrebama, veličinom područja koje pokrivaju a i najviše količinom intervencija koje odrađuju pojavila se evidentna potreba za osnivanjem profesionalne vatrogasne postrojbe u Čepinu.

   

Od 1. travnja skuplje cestarine

Od 1. travnja skuplje cestarine

Na današnjoj sjednici vlade donesena je odluka o prihvaćanju Poslovnog i financijskog restrukturiranja cestovnog sektora. U sklopu te reforme je predviđeno povećanje cijena cestarina na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) za 5 posto u zimskim, to jest 10 posto u ljetnim mjesecima.

   

Kobasice, kulenova seka, slanina i šunka zaplijenjena na granici biti će uništena

Proteklog vikenda, provođenjem mjera carinskog nadzora, carinski djelatnici su na graničnom prijelazu Batina u prtljažniku 38-godišnjeg slovačkog državljanina pronašli čak 123 kilograma suhog i svježeg mesa: kulenove seke, slanine, šunke, kobasica, čvaraka i svježeg mesa, ukupne vrijednosti 7.190,00 kuna.

   

Od četvrtka normalizacija prometa kod Petrijevaca

petrijevci cesta

Na gradilištu nadvožnjaka državne ceste D34 kod Petrijevaca koji vodi preko buduće autoceste (Koridora 5c) posljednjih dana se užurbano radi jer – sutra, 15. ožujka, istječe rok za njeno puštanje u promet.

   

Stranica 1 od 132