Vijesti - ostalo

Drama na Bajakovu: Zaustavljena karavana, konji ostali na cesti bez vode i hrane

konji bajakovo

Prava drama odvijala se preksinoć na Bajakovu. Na povratku s konjičkog natjecanja u Novom Sadu karavana je zapela na granici do jutra. Bila je to posljedica odluke veterinarske inspektorice koja je trebala pregledati konje. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Krađe mobitela na kupalištima

kupaliste drava osijek

Na bazenima u Bizovcu u Sunčanoj ulici, 1. srpnja nepoznati počinitelj je ukrao mobilni aparat  vlasništvo 24-godišnjakinje. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

   

Od utorka kiša i pad temperature

Od utorka kiša i pad temperature

Proteklih dana u Slavoniji i Baranji kao i u ostatku Hrvatske, vladali su pravi tropski uvjeti. Visoke temperature debelo iznad 30 stupnjeva, uz visoku vlažnost zraka, dobrano su zagrijale ulice.

   

Željom Srbije da crta razgraničenja dvije države bude po sredini Dunava, obje bi ade bile oduzete Vukovarcima

vukovarska ada

Željom Srbije da crta razgraničenja dvije države bude po sredini Dunava, obje bi ade bile oduzete Vukovarcima.

VIDEO
   

Vukovar se izdigao iz pepela i polako se pretvara u turističku destinaciju koja nudi autentičnu priču

vukovar rtl turizam

Destinacija „Vukovar – Vučedol – Ilok“ pobjednik je nacionalnog izbora za „Europsku destinaciju izvrsnosti“. To je samo jedna od turističkih atrakcija na području koje i danas neki pamte samo po - ratu. Međutim, istok Hrvatske se budi, Vukovar se doslovno izdigao iz pepela i polako se pretvara u turističku destinaciju koja nudi autentičnu priču - o kolijevci Europe.

VIDEO
   

Mljekari na koljenima, mole trgovačke lance: 'Ne uvozite mlijeko loše kvalitete!'

mlijeko tvornica

Mljekari apeliraju trgovačke lanace od kojih traže da im na svojim policama osiguraju više mjesta. No, na prvom sastanku proizvođača mlijeka i trgovačkih lanaca nije se pojavio ni jedan predstavnik stranih trgovačkih lanaca.

VIDEO
   

Rekordni prinosi pšenice u Belju

belje zetva psenica

Ovog vikenda na oranicama Belja završena je žetva ječma i pšenice na ukupno 5.057ha (1.988ha ječma i 3.069ha pšenice). Žetva pšenice je trajala 3 tjedna i donijela je najbolje prinose pšenice u povijesti Belja. Riječ je o prinosu od 8,8 tona po hektaru što je povećanje od 7% u odnosu na prošlogodišnje prinose.

   

Prodaja klima porasla 300 posto: Oboren rekord u potrošnji struje

klima uredjaj

Spas od vrućina za mnoge su klima uređaji i ventilatori. Da rade nemilice, potvrđuje i podatak da je jučer zabilježena najveća potrošnja struje ove godine. Iako trenutačno rashlađuju i olakšavaju, treba biti oprezan. Tijelo itekako reagira na promjene iz hladnog u vruće. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Otvara se McDonalds u Slavonskom Brodu

mcdonadls

Slavonski brod uskoro će dobiti svoj prvi McDonalds. Radovi na objektu koji će se nalaziti na Trgu Hrvatskog proljeća počeli su sredinom prošlog mjeseca, a rok dovršetka im je 90 dana.

   

Ljetovanje postaje sve nedostupnije Hrvatima: Rješenje je, tvrde stručnjaci, poticaj za odmor!

put na more

Tek jedan vrlo uski krug ljudi si može priuštiti 7 dana ljetovanja. To za dobar dio građana koji ipak žele ići na ljetovanje znači da pripreme počinju puno ranije.

VIDEO
   

Počela žetva i otkrila stare probleme: Niska otkupna cijena, niska kvaliteta i slabi prinosi

zetva

Tek kad su kombajni ušli u polja, pokazala se prava slika ovogodišnje žetve. Ratari nisu zadovoljni ni prinosom ni cijenom od kune i deset lipa. S ovakvom pričom iz godine u godinu - stižemo uskoro do godine kada neće biti dovoljno ni za kiflu, kažu poljoprivrednici. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Park prirode Papuk bilježi rekordnu posjećenost

papuk

Park prirode Papuk u prvoj polovici turističke godine bilježi rast od 34% više posjetitelja u odnosu na 2016. godinu. Usporedbom statističkih podataka prethodnih godina, s 5164 posjetitelja u prvoj polovici 2017. godine, na tragu smo rekordne posjećenosti na kraju ove turističke godine. Naime, ukupan broj posjetitelja u čitavoj 2016. godini iznosio je 5685, dok je samo u prvoj polovici ove godine Park prirode Papuk posjetilo 5164 posjetitelja.

   

U sljedećim danima pržit ćemo se na 35 Celzijevaca

Danas nam stiže i drugi ovoljetni toplinski val. Najtoplije će biti za vikend, osobito u nedjelju, kad možemo očekivati vrijednosti od 35 stupnjeva. Naravno, u hladu.

   

Istražili smo: Koji trgovački lanac prodaje većinom uvozno voće i povrće, a koji domaće?

krumpir

Krajem prošle godine Hrvatska gospodarska komora provela je istraživanje u pet najvećih trgovačkih lanaca koje je pokazalo da je više od 60 posto voća i povrća – hrvatsko. Naše istraživanje dalo je identičan rezultat: u Konzumu je više od 60% - domaće. Opširnije u prilogu RTL televizije:

SiB.hr

VIDEO
   

Stranica 1 od 138

Najave događaja

Ponuda poslova