Vijesti - ostalo

Kreću radovi na izgradnji biciklističke staze kroz Livanu

biciklisticka kroz livanu

Prošli tjedan potpisan je ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze kroz Livanu i dio Čepina.

   

Pogledajte koje tvrtke iz OBŽ ne isplaćuju plaće svojim zaposlenicima

poslodavci.koji neisplacuju place

Porezna uprava na svojim je web stranicama objavila popis hrvatskih poslodavaca koji prema dostupnim podacima  ne isplaćuju plaće svojim zaposlenicima.

   

Izborni rezultati u slavonskim gradovima i županijama

Završen je prvi krug izbora za gradonačelnike, načelnike, župane i vjećnike u Republici Hrvatskoj. Izbori su u Osječko-baranjskoj županiji protekli bez velikih iznenađenja, ali uz katastrofalnu izlaznost na razini cijele županije. Nameće se logičan zaključak kako su oni koji su zadovoljni stanjem ostali, dok su ostali odselili.

   

Tri godine od katastrofalnih poplava u Hrvatskoj, problemi i posljedice osjećaju se i danas

gunja poplava

Tri su godine prošle od katastrofalnih poplava u Hrvatskoj, stravičnoj nesreći koja je odnijela dva ljudska života, obiteljske kuće, domaće životinje. Voda se povukla, no ostale su problemi i posljedice koje se i danas osjećaju. Opšrinije u prilogu RTL  televizije.

VIDEO
   

Poljoprivrednici zasukali rukave: Posjetili smo najveću plantažu sibirske borovnice u Hrvatskoj

plantaza borovnice

U malom slavonskom selu raste najveća ekološka plantaža sibirske borovnice u Hrvatskoj. S druge strane polja - kamilica. Dokaz je to da se hrvatski poljoprivrednik može preorijentirati i proizvoditi ono što tržište traži. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Hrvati troše nikad više, a Konzumu pao prihod za 20 posto

potrosnja

Hrvati od izbijanja krize nikada nisu trošili više. Čak 31 mjesec zaredom raste trgovina na malo. Istovremeno se pojavio podatak da Konzumu prihodi padaju. Opširnije u prilogu RTL televizije.

VIDEO
   

Velike promjene na Zavodu za zapošljavanje

 

hzz osijek

Nezaposlene osobe više se neće morati javljati na burzu svaka četiri tjedna, kao što je to sada propisano, nego će individualne konzultacije sa savjetnikom morati obaviti najkasnije svakih osam tjedana.

   

Spas za male proizvođače: Vlada je u Sabor poslala zakon kojim ukida nepoštenu trgovačku praksu

mali proizvodjaci

Vlada je u Sabor poslala zakon kojim ukida nepoštenu trgovačku praksu. Time bi konačno na svoje trebali doći mali poljoprivrednici koje su veliki trgovački lanci godinama gušili s cijelim nizom bizarnih naknada i ucjena. Otpori donošenju zakona - kaže ministar - bili su veliki. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Potpisani ugovori vrijednosti 120 milijuna kuna za EU projekte u OBŽ

potpis luka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i pomoćnica ravnatelja Lučke uprave Osijek Nada Klepo potpisali su u srijedu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za „Izgradnju terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek“, kojim se Lučkoj upravi Osijek dodjeljuje 117.567.474,53 kuna.

   

Posvećeno Spomen kamenje za Udbinu

spomen kamenje

Članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia organizirali su posvetu Spomen kamenja u Antunovcu. Spomen kamenje ugrađuje se u Zid sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Na samoj ceremoni posvete koju je predvodio župnik Andrija Vrbanić bili su nazoćni mještani Antunovca na čelu s Ivanom Anušić i Davorom Tubanjski, roditelji poginulih i nestalih branitelja na čelu s Otom Farkaš i Katarinom Klarić.

   

Krali, razbijali i pucali po Slavonskom Brodu pa ih došla uhititi Specijalna policija iz Osijeka

bord akcija policija 1

Sinoć oko 22.40 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, zaprimljena je dojava o krađi na prostoru benzinske postaje u Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu. Naime, nepoznati muškarac je u osobni automobil marke Opel natočio više desetaka litara goriva, s prodajnih polica otuđio cigarete i razna pića te se udaljio, piše u priopćenju PU brodsko-posavske.

FOTO
   

Problemi za poljoprivrednike: uvozi se skuplje povrće, a godišnje se baci 20% hrvatskih potreba za krumpirom

poljoprivrednici rtl

I dok se smjenjuje treća vlast u godinu i pol, hrvatski su seljaci na koljenima. Povrćari rade ispod ruba isplativosti. Trgovački lanci uvoze skuplje povrće, a ono domaće koje povrćarima plaćaju ispod proizvođačke cijene, odmah stavljaju na sniženja. Zbog ucjena i nelogičnih zahtjeva lanaca na godinu se baci 20 posto hrvatskih potreba za krumpirom. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Prosvjed u Orahovici zbog najave ukidanja Hitne medicinske pomoći

prosvjed orahovica

Na Dan grada u Orahovici prosvjed zbog najave ukidanja Hitne medicinske pomoći. Gradić od oko pet tisuća ljudi kojem gravitiraju okolna sela s još približno toliko stanovništva ima jednu liječnicu. Ostanu li i bez liječnika u timu hitne pomoći, kažu, mnogi neće dočekati pomoć. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Irsko školstvo kroz oči hrvatskog nastavnika

irska putovanje 01

Stanovništvo Sjeverne Irske došlo je daleko od gladnih 1840-ih. Više ne šalju djecu u rudnike i slično. No, još uvijek imaju podijeljeno društvo koje svoju podijeljenost najviše osjeti u školskom sustavu iskorištavajući prednost povlaštenih i dijeli djecu, često nepovratno, od mlade dobi - u nekim slučajevima u obrazovni ekvivalent drugog planeta.

   

Stranica 1 od 136

64°
18°
°F | °C
Vedro
64%
Ned

55 | 78
12 | 25
Pon

55 | 80
12 | 26
Uto

62 | 86
16 | 30
Sri

64 | 85
17 | 29

Najave događaja

Ponuda poslova