Vijesti - ostalo

Mađari i prije Hrvata potvrdili: Potrošači su izigrani, Nutella je lošije kvalitete za istočno tržište

nutela

Ono što se sumnjalo - sada je i potvrđeno. Nutella za tržište u koje spada i Hrvatska nije iste kvalitete kao i isti proizvod za njemačko ili austrijsko tržište. Potvrdila je to mađarska analiza. Tamošnje vlasti su izuzetno pogođene. S hrvatskim istraživanjem koje traje - ovo bi mogao biti presudan trenutak da prestanemo biti građani drugog reda.

VIDEO
   

Od 1. srpnja zabranjeno bacanje stajskog gnojiva po poljima

Od 1. srpnja zabranjeno bacanje stajskog gnojiva po poljima

Od 01. srpnja ove godine s primjenom počinje tzv. Nitratna direktiva koju je propisala Europska komisija, čime dosadašnja praksa bacanja stajskog gnojiva po poljima odlazi u prošlost.

   

Lega u Švedskoj: ''Sve je jako skupo, ali si i sve možete priuštiti''

svedska1

Samo lani Hrvatsku je po nekim procjenama napustilo 82 tisuće radno sposobnih ljudi. Top destinacije u koje Hrvati odlaze trbuhom za kruhom i dalje su Njemačka i Irska, ali sve više odlazi i u skandinavske zemlje.

   

Popravak oštećenih prometnica u Petrijevcima mora biti sada i odmah, unatoč nepovoljnim uvjetima

petrijevci

Zbog izgradnje dionice autoceste od čvora Osijek do novog mosta preko Drave, uobičajeno prometovanje cestom Osijek-Donji Miholjac preusmjereno je preko sporednih ulica Petrijevaca. Promet glavnom cestom zatvoren je još 15. studenoga prošle godine, no izvođač radova nije završio radove do obećanog roka (22. prosinca) nego je zatraženo prolongiranje rokova do 15. ožujka.

   

U mjesec dana, cijena plinske boce skočila s 80 na 106 kuna

plin

U samo mjesec dana, cijena boce od 12 kilograma plina skočila je s 80 na 106 kuna. Na mnogim domaćim benzinskim crpkama i danas su cijene korigirane prema gore. Što je razlog ovom poskupljenju - istražio je Boris Mišević.

   

Uskoro poskupljuje i plin

Uskoro poskupljuje i plin

'U zadnjih godinu dana cijena plina porasla je 70 posto. Općenito, očekujemo rast cijene plina u idućoj plinskoj godini u odnosu na današnje stanje'

   

Županija dodjeljuje potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja

Županija dodjeljuje potpore poduzetnicima za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja

Osječko-baranjska županija u sklopu svog sustava javnih potpora objavila je još jedan u nizu javnih poziva, ovaj put za podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja.

   

Vladino ''struja hoće/neće poskupjeti'' nije zbunilo Šprajca

sprajc struja

"Struja poskupljuje od srpnja. To je toliko jednostavno reći. Nisam se smrznuo ili izgorio, ali čini se da vrh Vlade misli da će im se to dogoditi ako tako kažu". Kompletan Šprajcov komentar na zavrzlame oko cijene struje pogledjte u prilogu:

VIDEO
   

Inovatori iz Iloka osmislili 'pametnu slavinu' u kojoj se voda ne smrzava bez obzira kolika zima bila

slavina

Još prije koji dan, zima je podsjećala kakva šteta nastaje kad se voda smrzava u cijevima, pa su se na istoku Slavonije, gdje je hladnoća uzrokovala velike štete, dosjetili kako tome stati na kraj. Inovatori u Iloku osmislili su 'pametnu slavinu' koja ne smrzava vodu, patentirali je, a za nju je već zainteresirano pola Europe. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Dobrović uzrokovao političku zbrku: Računi za struju bit će veći nego danas, ali niži nego lani

struja racuni

Računi za struju bit će nešto veći no danas, ali niži nego lani - tako bi se najjednostavnije mogla opisati namjera ministra Dobrovića, koja je izazvala jučer popriličnu zbrku. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Školama isporučeno 7 tisuća robotičkih setova koji će školarce učiti programiranju

stem

Croatian Makers liga u hrvatske škole je isporučila 7 tisuća micro bitova - robotičkih setova koji će školarce učiti programiranju. U planu je ukupno 22.000 takvih setova. Opširnije u prilogu RTL televizije:

VIDEO
   

Tijekom vikenda 19 pijanih vozača: Rekorder iz Donjeg Miholjca

 

Tijekom vikenda 19 pijanih vozača: Rekorder iz Donjeg Miholjca

Tijekom noći s 11. na 12. veljače na području PU osječko–baranjske, u koordinaciji s PU brodsko–posavskom i PU požeško–slavonskom, policijski službenici proveli su akciju u prometu usmjerenu na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi vozača.

   

36-godišnjakinja PVC špagom ugušila psa

tuzni pas

Još jedan strašan primjer nasilja nad životinja dolazi nam ovaj put iz Virovitice. Kako nas je obavijestila PU virovitičko-podravska, 36-godišnjakinja na iznimno brutalan način je ubila psa.

   

Novi slučajevi ptičje gripe: obavezno je pranje ruku i držanje peradi na zatvorenome

ptica gripa vk

Dok veterinarski inspektori već mjesec dana po selima eutaniziraju perad - iz Ministarstva upozoravaju: odštetu neće dobiti oni koji se nisu pridržavali jedne jedine upute - perad držite na zatvorenom!

VIDEO
   

Stranica 1 od 129

39°
°F | °C
Pretežno oblačno
87%
Pon

34 | 48
1 | 8
Uto

39 | 49
3 | 9
Sri

43 | 56
6 | 13
Čet

45 | 60
7 | 15

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda

Ponuda poslova