Vijesti / Osijek

Do 1. veljače besplatan parking kod KBC

Do 1. veljače besplatan parking kod KBC

Nesagrađeno građevinsko zemljište površine 9.785 kvadrata na prostoru sveučilišnog campusa ponovno je ovoga tjedna ponuđeno u zakup zbog organiziranja privremenog javnog parkirališta.

Javni natječaj raspisao je njegov vlasnik, osječko Sveučilište, nakon što je dosadašnji zakupac, tvrtka Sport studio Felix d.o.o. Osijek, odustao zbog gubitaka. Zato na ulazu u parkiralište, koje je bilo otvoreno samo sedam mjeseci, stoji obavijest da se parking ne naplaćuje do 1. veljače.

Da, odustali smo jer je posao bio jako nerentabilan. Za zakup smo morali plaćati 55 tisuća kuna, a mogli bismo se pokriti jedino da je iznosio najviše 10 tisuća. Izgubili smo puno jer smo u uređenje parkinga s približno 1.000 mjesta uložili gotovo 400 tisuća kuna. Srećom, naša tvrtka ima i drugih djelatnosti od kojih zarađuje. Jednostavno, ljudi se nisu naviknuli na ovo parkiralište, iako je cijena bila samo 5 kuna po danu, nego i dalje parkiraju besplatno na travnjacima i u okolnim uličicama. K tome, uskoro će u blizini biti otvoreno i novo, besplatno parkiralište kod Poljoprivrednog fakulteta s oko 400 mjesta pa ovo neće baš imati smisla”, kaže Igor Gmajnić, vlasnik tvrtke. Naglašava da su korektni bili i Grad Osijek, koji je asfaltirao prilaz, te posebice Sveučilište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosadašnji zakupac više ne vidi svoju računicu i sporazumno smo raskinuli ugovor. Dužan nam je još samo 50-ak tisuća kuna za zakup za protekli mjesec, ali i to ćemo riješiti. Smatramo da parkiralište ima smisla, a početni iznos mjesečne zakupnine, od 20 tisuća kuna s PDV-om, korektan je”, smatra Rudolf Emert, prorektor za razvoj osječkog Sveučilišta. Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 24. siječnja.

TEKST: Tomislav Levak (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!