Vijesti / Osijek

VIDEO: Novi sustav obračuna vode

VIDEO: Novi sustav obračuna vode

Jedan korisnik – jedan račun, princip je novoga sustava obračuna za isporuku vodnih usluga u suvlasničkim zgradama, koje nemaju pojedinačne vodomjere po stanovima, koji u cijeloj Hrvatskoj počinje u travnju!

Stambena zgrada, u kojoj stanovi nemaju vlastite vodomjere, a u Osijeku je još 1300 takvih, neće dobijati jedan račun za potrošenu vodu, nego će račun stizati u svaki stan!

Novi je to sustav obračuna potrošnje vode usklađen sa zakonskom uredbom donesenom prošle godine. Vodovod Osijek već je napravio pripremu za prelazak na novi sustav, a sada mu je potrebna pomoć predstavnika suvlasnika zgrada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije 10-ak godina osječki vodovod pokrenuo je pilot projekt  pojedinačnih vodomjera, koji se pokazao punim pogotkom. Nova pravila samo ubrzavaju već započeto. Jasno je, najpravedniji bi obračun bio kada bi svi stanovi imali svoje vodomjere, kao što je u slučaj u novogradnjama. I mnoge su ih starije zgrade postavile, ali to ponegdje nije moguće bez velikih rekonstrukcijih i graditeljskih zahvata.

Zato se kao rješenje pojavljuje sustav naplate – jedan korisnik – jedan račun, o kojemu će potrošači  više doznati iz letaka koji će stići stanarima zgrada obuhvaćenih novim obračunom te oni trebaju postupiti prema uputama.

No, kako koja zgrada bude uvrštena u novi sustav obračuna, odmah će početi  i ispis pojedinačnih računa, nečekajući travanj.

Detaljnije o novome obračunu vode pogledajte u video prilogu STV-a i na novoj stranici tvrtke Vodovod Osijek d.o.o.


{youtube}388gPSiVYbU{/youtube}

Tekst i video: STV

Foto: vodovod.com


Izdvojeno

Reci što misliš!