Vijesti / Osijek

Vožnju taksijem platili 160kn, a nisu dobili ni račun

Vožnju taksijem platili 160kn, a nisu dobili ni račun

Doček Nove godine u hotelskom aranžmanu Anu Antal iz Višnjevca i njezina supruga stajao je mnogo više nego što su planirali.

Naime, vožnju Taxi Cammeom od Ulice M. Držića u Višnjevcu do Kapucinske platili su čak 80 kuna i to, tvrdi naša sugovornica, bez izdanoga računa!
- Suprug i ja bili smo u šokirani. Srećom, imali smo više od 160 kuna, koliko nas je naposljetku koštala vožnja na doček i natrag kući. Nismo ni računali na to da će cijena biti viša nego inače - priča Antal.
Dodaje da nisu jedini koji su u vozilu Taxi Cammea u Silvestarskoj noći platili vožnju 80 kuna. Kako kaže, u Zagrebačkoj ulici u Višnjevcu u isto su vozilo ušle još dvije djevojke i cijena je za njih bila ista. No, supružnike Antal posebno je uznemirila činjenica da su izišli iz vozila bez izdanoga računa. I bez 160 kuna. Čim su na kraju prve vožnje čuli koliko moraju platiti, upitali su vozača zbog čega je cijena viša. Odgovorio im je, kaže, da ne osmišljava on cjenik te su odgovor potražili sutradan kod djelatnice Taxi Cammea. Ondje nisu dobili konkretan odgovor, nego samo napomenu da su trebali ranije rezervirati vožnju i tada bi doznali da je vožnja od 31. prosinca u 19 sati pa do 1. siječnja u 7 sati skuplja nego inače! Premda redovno prati novine i radiopostaje, Antal tvrdi da nigdje nije čula obavijest o tome. Stoga vjeruje da je netko na vrlo lukav način zaradio novac tijekom novogodišnje noći.
- Ne znam kako računaju cijenu i kome ide novac ako nema računa, no mi ga nismo dobili. Smatramo da je to pljačka i sigurna sam da bi se, da nismo bili na slavlju gdje se malo i popilo, našao drugi način prijevoza - zaključuje Antal.

Cammeo: Vožnja bez računa je besplatna!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klaudio Klajn, voditelj vozača Taxi Cammea u Osijeku, kaže da supružnici Antal mogu slobodno uputiti prigovor, jer se vožnja bez izdanoga računa ne mora ni platiti! “Cijena od centra Osijeka do Višnjevca je 40, odnosno 50 kuna, a nipošto 80. Ako se jave i kažu točno vrijeme, prema navigaciji znat će se tko je vozio i vozač će morati predati prijavak zbog čega je vožnju naplatio skuplje i bez računa”, kaže Klajn. Osobno, kaže, nema informaciju da je tijekom novogodišnje noći bila drukčija cijena vožnje, a napomenuo je i to da vozači na svakakve načine pokušavaju doći do novca. Upravo stoga, kaže, fluktuacija vozača u Taxi Cammeu vrlo je česta.
134 kune, odnosno 26 kuna manje nego su Antali platili, košta povratna autobusna karta do Nove Gradiške.

Tekst: Marija MIHELIĆ / Glas Slavonije

[span class=attention]A da nije sve baš bilo čisto u novogodišnjoj noći i vožnji taksijem Cammeo potvrđuju i upisi na našem forumu.[/span]


Izdvojeno

Reci što misliš!