Vijesti / Osijek

VIDEO: Počelo uhićivanje hrvatskih branitelja

VIDEO: Počelo uhićivanje hrvatskih branitelja

To se u srijedu dogodilo vukovarskom branitelju Tihomiru Purdi, a slična bi sudbina, zbog sporazuma koji vrijedi od početka ove godine, mogla zadesiti gotovo 500 branitelja koji su na popisu za uhićenje.

Počelo je uhićivanje hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini na temelju optužnica izdanih u Beogradu, istaknuo je danas predsjednik HSP-a Daniel Srb. U HSP-u upozoravaju kako je to rezultat naivne hrvatske politike koja je dovela do sustavnoga uhićivanja  hrvatskih branitelja, a brojne osobe koje su počinile stravične ratne zločine nad Hrvatima i pripadnicima drugih naroda su abolirane i protiv njih se ne podižu optužnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DANIEL SRB - predsjednik HSP-a :
Kako je moguće da RH kontinuirano uhićuje hrvatske branitelje, a u Hrvatskoj nema podizanja optužnica protiv osoba koje su s druge strane ratovale, koje su objektivno počinile više od 90 posto zločina počinjenih u Domovinskom ratu.

Na popisu optuženih do kojeg je došao HSP su 322 imena branitelja koji su branili Vukovar, 100 osječkih branitelja te osam iz Sarvaša. Popis je osudio i vukovarski branitelj Mladen Leovac koji optužnice naziva nebuloznima.

MLADEN LEOVAC - HSP Vukovarsko-srijemske županije:
Svi hrvatski branitelji koji su aktivno sudjelovali u tim borbama mogu se javiti u prostorije HSP-a da provjere da li su na tom spisku. Preporučamo svima da ne prelaze granicu s Bosnom jel po tim se nalozima postupa.

Tihomir Purda, hrvatski branitelj koji je prošao i srpske logore, inače, sumnjiči se za ratni zločin protiv nemoćnih i ranjenih osoba.Trenutačno se nalazi u zatvoru u Banja Luci i prijeti mu izručenje u Srbiju.

VIDEO:
{youtube}7Z649z4gFFU{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!