Vijesti / Osijek

VIDEO: Dan gradske četvrti Donji grad

VIDEO: Dan gradske četvrti Donji grad

Revijalna utakmica kadeta i juniora NK Olimpija i đakovačke NK Croatia, kulturno-zabavni program, završno natjecanje Lige Slavonije i Baranje u potezanju konopa, brojni štandovi sa suvenirima i igraonice za mališane... samo su neki od sadržaja u kojima su stanovnici Donjega grada, ali i cijeloga Osijeka, mogli uživati jučer, na završnoj svečanosti velike proslave Dana Gradske četvrti Donji grad.
edb26ae31fbf896b52a6375453276358.jpg
“Jako mi se sviđa program, posebice što ima toliko aktivnosti namijenjenih djeci. Šteta što je svečanost malo pokvarilo prohladno i pomalo kišovito vrijeme”, prokomentirao je mladi Donjograđanin Stjepan.
U tamošnjoj crkvi organizirana je i pjevana sveta misa, koju je predvodio vlč. Markan Kormanjoš, župnik u Slobodnici, a održana je i svečana sjednica GČ Donji grad. Posebni gosti bili su i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te gradonačelnik Krešimir Bubalo, čija je to matična župa.
“Iznimno nam je bitan ravnomjeran razvoj Osijeka, a najbolji dokaz je upravo Donji grad. Stalno se ulaže u sveučilišni campus, Grad je uredio niz nogostupa, a ubrzo je na redu i pješačko-biciklistička staza do Zelenog polja. Sagradili smo sportsko-nastavnu dvoranu za Obrtničku školu, upravo se obnavlja i Osnovna škola Ljudevita Gaja, a u planu imamo još niz projekata za ovaj dio grada”, istaknuo je Bubalo. Svečanost je završila sinoć izvedbom legendarne predstave “Zeko, Zriko i Janje” u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

VIDEO:
{youtube}DhWN56R13Zw{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvoren i Izviđački park

Na Trgu Nikole Tesle, pokraj bivše Kožare i već postojećeg dječjeg igrališta, jučer je otvoren Izviđački park. Otvorio ga je gradonačelnik Krešimir Bubalo, a zahvaljujući Gradu i Izviđačkom klubu Javor postavljen je niz drvenih sprava, koje će služiti za igru, ali i vježbanje mladih izviđača. U parku se vihori i zastava IK Javor.
VIDEO:
{youtube}8lj4XSrLnBo{/youtube}

TEKST: www.glas-slavonije.hr

VIDEO: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!