Vijesti / Osijek

VIDEO: Čak i majmuni u ZOO vrtu piju čaj

VIDEO: Čak i majmuni u ZOO vrtu piju čaj

Tako je i u osječkom zoološkom vrtu gdje se tijekom zime dio životinja skriva u svojim grijanim nastambama, dok drugima debeli minusi i snježni pokrivač odgovaraju.

Obilaze se životinje koje su unatoč vremenskim prilikama u vanjskim djelovima nastambi, kao i one koje su tijekom zime unutra na toplom. Razbija se led u bazenima s pitkom vodom i daje doručak životinjama koje jedu ujutro. Hladnoća najviše odgovara sibirskom tigru koji, iako može ostati unutra na toplom rado izlazi van.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zima ne smeta ni ljamama naviknutima na niske temperature, kao ni vukovima. No dobar dio stanovnika zoo vrta, pogotovo oni iz tropskih područja ipak više vole toplinu zatvorenih nastambi. Leopard, jaguar i lav uglavnom su unutra, a zebre tek ujutro izlaze nakratko van u šetnju. A jutro je i vrijeme za čaj za osječke čimpanze.

Tijekom zime zatvoreni su i merkati, te sve vrste papiga i rakuni. Medvjedi u osječkom zoo vrtu ne spavaju zimski san jer svaki dan dobijaju redovan obrok, pa nema potrebe. Preko zime nema ni mladunaca, no u osječkom zoo vrtu ipak najavljuju nove životinje.

Iako je tijekom zime, što zbog hladnoće, što zbog činjenice da je dio životinja nemoguće vidjeti, posjećenost manja nego u ostatku godine, u osječkom Zoo vrtu mogu se pohvaliti da su u prošloj godini imali čak 74 tisuće posjetitelja. Nadaju se i kako će ove godine nove životinjske vrste privući još veći broj.

VIDEO:

{youtube}Jp5QKP79i5I{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!