Vijesti / Osijek

Zimska škola matematike

Zimska škola matematike

Algebra, skupovi, geometrija. Od ovih izraza većini se školaraca nažalost vjerojatno diže kosa na glavi, no četrdesetak njih koji sudjeluju u zimskoj školi matematike znaju pravu istinu. A to je da matematika može biti itekako zabavna.

A kako bi pokazali da matematika nije bauk potrudili su se i nastavnici matematike osječkih osnovnih škola te Odjela za matematiku osječkog sveučilišta. Oni su odabrali teme s koje su nešto višeg stupnja nego što se obično radi na nastavi, no prikazane na pristupačan i zanimljiv način.

-Teme su sa područja aritmetike, geometrije, algebre. Imali smo danas teme mentalni izazovi, skupovi u matematici, algebarski izrazi. U svakom slučaju čujemo glas djece nakon prošlogodišnjih radionica, gdje su učenici sami predložili teme u anketama o evaulaciji rada, i time smo se vodili u organizaciji radionice, izjavila je Ljubica Selak - Zeljko, voditeljica Zimske škole matematike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni cilj Zimska škole matematike je popularizacija matematike u Osnovnim školama, no nastoji se i omogućiti onima koji ju vole da i tijekom zimskih praznika nešto više nauče te da razmjene iskustva sa svojim vršnjacima.

Zimska škola traje dva dana, a u njoj mogu sudjelovati učenici svih osnovnih škola s područja grada te naselja u okolici. Nakon današnjih radionica u Mladosti, sutra se nastavlja radionicama na odjelu za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

VIDEO:
{youtube}0DwnsgOv7NQ{/youtube}

TEKST: Stv.hr

FOTO: OŠ Mladost


Izdvojeno

Reci što misliš!