Vijesti / Osijek

Podijeljeni dojmovi nakon Nove godine

Podijeljeni dojmovi nakon Nove godine

- Dala sam 180 kuna (u pretprodaji za djevojke) i ostala gladna i žedna. Smrznula sam se čekajući, a kad sam ušla, gužva je bila strašna, sve je bilo prljavo - priča sugrađanka koja je Novu dočekala u Esseker centru.

Internet-portali puni su kritika na račun organizatora, a jedan od češćih izraza je: “Prevareni smo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dobili smo uputu najmodavca da smijemo koristiti samo jedan ulaz, a prema policijskim uputama morali smo provjeriti sve koji ulaze, što je stvorilo gužvu. Dodamo li tome činjenicu da je nekoliko dana prije kod izvjesne Ivone pronađeno 160 krivotvorenih ulaznica, opravdano smo kontrolirali ulaz - kaže Dario Mađar, organizator dočeka u Esseker centru, te dodaje da je hrana postavljena u dužini od čak 40 metara, no naglašava da su posjetitelji hranu doslovce trpali, čak i u džepove. Videonadzor je, naime, otkrio da su u džepovima pojedinaca završile i - sarme!

Prevelika gužva, a time i zagušljiv prostor nisu zadovoljili ni posjetitelje Plana B. Kažu da su više od pola sata čekali kako bi ušli, a potom je bila “borba” i za hranu i piće. Nezadovoljni su bili i roditelji čija su djeca dočekala Novu godinu u dvorani Gradski vrt. Kući su se, tvrde, vratili blatni i prljavi. Hrane, kažu, nije bilo dovoljno, što se za 230 kuna, smatraju roditelji, nije smjelo dogoditi. Nikola Mravinac, organizator toga dočeka, pak, tvrdi da je hrane bilo sve do 2.30 sati, a da uništene slavine u toaletima nisu bile dovoljno pričvršćene.

- Pod je bio prljav, ali za to su posjetitelji krivi. Na ulazu se čekalo maksimalno 45 minuta, a svi su došli u isto vrijeme pa to i ne čudi - kaže Mravinac.

DOGODINE DRUKČIJE!

Hitna pomoć je, prema Mađarevim riječima, u Essekeru intervenirala 70-ak puta te je, zaključuje, sreća što u tom metežu, gdje je čak i fruit bar bio srušen, nitko nije ozlijeđen. “Više se ovakvi prizori neće dogoditi. Kad je pića i hrane u izobilju, onda se i dogodi ovo što se u nas zbilo, a da mi tu nismo krivi. Ispričavamo se svima i dogodine će organizacija u Essekeru sigurno biti drukčija”, rekao je Mađar.

TEKST: Marija Mihelić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!