Vijesti / Osijek

VIDEO: Osječki Meggle kupio kragujevačku mljekaru Mladost

VIDEO: Osječki Meggle kupio kragujevačku mljekaru Mladost

Na sreću ipak ima i pozitivnih primjera, a među njima je i osječki Meggle koji je godinu završio novim ulaganjima.

Krajem godine osječka tvornica Meggle kupila je srpsku mljekaru Mlekara Mladost d.o.o. u Kragujevcu i na taj način proširila svoje dijelovanja. Radi se o tvornici koja zapošljava 110 djelatnika ima kapacitet od 80 tisuća litara mlijeka dnevno. Lokacija u Kragujevcu predstavlja jednu od velikih prednosti ovog društva, s obzirom na dugu industrijsku tradiciju tog područja. Kako istiću u Meggleu najsnažnije bogatstvo ove regije je najveća sirovinska baza u Srbiji, koja će omogućiti planirano proširenje kapaciteta mljekare. Naglasak će biti na asortimanu pasteriziranog mlijeka, nekoliko kultura sira te na kisele mliječne proizvode, kao što su jogurt, kiselo mlijeko, vrhnje. Kupnjom ove mljekare Meggle trenutačno ima proizvodne pogone u svim državama bivše Jugoslavije, te im je trenutačno cilj na tim tržištima povećati udio svojih proizvoda na tržištu.
Osim novih ulaganja, krizna vremena Meggleu ne smetaju ni kada je u pitanju kvalitetan marketnig, stoga su upravo krajem godine krenuli sa serijom zanimljivih reklama, a nastavit će i u ovoj godini.
I kako kažu u Meggleu ne boje se krize ni u 2011. godini, jer vjeruju kako ona treba biti poticaj da se još hrabrije i uspješnije ide dalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}6YMDLFV8Hjk{/youtube}

Tekst: A.Tomasović / www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!