Vijesti / Osijek

VIDEO: Osijek rješava problem nelegalnih naselja

VIDEO: Osijek rješava problem nelegalnih naselja

Vinogradska ulica u Osijeku samo je jedna u nizu onih čiji su se stanari godinama borili za svoje interese – za legalizaciju svoje ulice. Da i oni, kako su često znali reći, budu ravnopravni građani Osijeka u kojemu žive cijeli život.
U upravnom odjelu za urbanizam i graditeljstvo ističu kako su u prostornim planovima predvidjeli mogućnost legalizacije takvih naselja. Gradonačelnik Bubalo ističe kako gradska uprava ima čvrst stav oko legalizacije određenih naselja.
„Postoje lokacije za koje smo mi jasno rekli da ih želimo legalizirati. Riječ je o  Vinogradskoj ulici, Stadinonskom naselju i Filipovici“- ističe gradonačelnik.
Prenamjenom zemljišta i legalizacijom stvorit će se preduvjeti za uređenje tih ulica – nove ceste, pločnika i poboljšanje infrastrukture općenito. Odluka Grada pogodovat će i konačnoj isplativosti velikih ulaganja u kanalizacijsku mrežu, primjerice u Vinogradskoj ulici. Naime, građani su dugo isticali kako za investiranje u kanalizacije priključke nemaju hrabrosti budući da je sudbina njihovih kuća neizvjesna.
Izmjenama Zakona, legalizacija bit će moguća i na južnom stadionskom naselju, Tvrđavici i Podravlju, a problemi polako se riješavaju i u Bistričkoj ulici.
„Samo jedan manji dio naselja uz Bistričku ulicu je legalno napravljen a ostatak je nelegalno izgrađen i upravo se zato radi detaljan plan da bi se kvalitetno riješili prometni koridori i infrastruktura, te omogućili priključci“ – kazala je pročelnica za urbanizam Branka Andraši.

{youtube}ZFYQr7NbG3s{/youtube}

 

Tekst: sib.hr & stv.hr


Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!