Vijesti / Osijek

Tehnička škola stopira izgradnju srednjoškolskog kampusa

Tehnička škola stopira izgradnju srednjoškolskog kampusa

Naime, pored Ugostiteljske te Tehničke škole i Prirodoslovne gimnazije u iduće tri godine trebali bi biti izgrađena nova nastavno-športska dvorana i učenički dom, a Medicinska škola dobiti će dogradnju. Lokaciju objekata jučer je posjetio i župan Vladimir Šišljagić.
Osječko-baranjska županija trenutačno ima četiri učenička doma kapaciteta 570 učenika, što nije ni približno dovoljno za njene potrebe. S obzirom na blizinu triju škola koje pohađa oko 200 učenika od kojih su oko 600 putnici, odabrana je upravo ova lokacija u Donjem gradu. Arhitektonsko idejno rješenje za dom je dovršeno, a u tijeku je projektiranje nakon kojeg će uslijediti natječaj te početak gradnje.
Vrijednost projekta učeničkog doma je 25 milijuna kuna te će se tražiti pomoć u sufinanciranju od predpristupnih fondova. Druga velika kapitalna investicija je trodjelna nastavno športska dvorana. Stari objekt u lošem je stanju i prokišnjava, te još 2007. odlučeno kako ga je potrebno srušiti, no odmah su se pojavili problemi. Naime, školski odbor tehničke škole, odnosno prirodoslovne gimnazije odbio je dati suglasnost za pravo gradnje.
Za potrebno zemljište županija je izdvojila 3,3 milijuna kuna, a ukupna vrijednost nove dvorane bit će 26 milijuna. Na ovoj lokaciji realizirat će se i projekt nadogradnje Medicinske škole ukupne vrijednosti oko 13 milijuna kuna. Tako će u školi biti omogućena jednosmjenska nastava. Dovršetak radova na sva tri objekta očekuje se 2014.-e godine.

 

MLADI HDSSB-a O ODLUCI

Danas su mladi HDSSB-a održali press konferenciju na ovu temu na kojoj su postavili pitanje tko i zašto stopira izgradnju dvorane i učeničkom doma. "Postojeći kapaciteti učeničkih domova se nedovoljni, pa svakako pozdravljamo ideju izgradnje novog učeničkog doma, ali i nastavno športske dvorane, jer je postojeća u katastrofalnom stanju. Upravo zbog toga nam nije jasno zašto školski odbor srednje škole Ruđer Bošković nije dao županiji pravo građenja na njihovom zemljištu. Hoće li ravnateljica i članovi školskog odbora koji nisu dali suglasnot objasniti djeci da neće dobiti novu dvoranu i dom zbog njihove sebične odluke?" - zapitao se povjerenik mladih HDSSB-a za grad Osijek Velimir Golub.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: stv.hr & sib.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!