Vijesti / Osijek

VIDEO: Gradnja novog mosta počinje za 2 godine?

VIDEO: Gradnja novog mosta počinje za 2 godine?

Doček Nove godine, Grad Osijek i Županija Osječko-baranjska, i ove godine zajedničkim snagama organiziraju na središnjem osječkom Trgu. Program počinje oko 21,30 sati, a okupljene će zabavljati tamburaški sastav Lira, Stjepan Jeršek Štef, Željko Lončarić Žec i grupa Sax. Neće izostati ni vatromet kao ni tradicionalni novogodišnji valcer.

U grad Osijek stigle su tri ponude za izradu idejnog rješenja i vizualizacije cestovno-pješačko-biciklističkog mosta preko rijeke Drave u Osijeku. Izabrana je ona Instituta građevinarstva Hrvatske vrijedna 68.000 kuna.
Nastavit će se i s daljnjim uređenjem osnovnih škola na području grada. Naime, u proračunu je ostalo još 810.000 kuna koje će natječajem biti raspoređeno u još nekoliko škola, a očekuje se i što prije okončanje natječaja za školu u Višnjevcu te početak radova.
Tijekom današnjega sastanka radi razmatranja akata donesena su rješenja o sklapanju Ugovora o priključenju nekoliko osječkih ulica na mrežu električne energije. Bubalo je istaknuo kako je u nekim ulicama skuplje priključenje koje se plaća HEP-u nego rasvjeta u cjelini.
Govorilo se o velikom problemu nelegalnih naselja u gradu Osijeku, a novci iz proračuna, među ostalim, ići će za rasvjetu na Konkatedrali, Zlati Živaković Kerže za izdavanje knjige "Osječka sjećanja – njihov život u našem sjećanju" - 2 dio te Glasu Slavonije za organizaciju manifestacije Božić u Osijeku.

VIDEO:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}KFKhpop-xKs{/youtube}

TEKST: STV


Izdvojeno

Reci što misliš!