Vijesti / Osijek

Problemi s odvozom smeća na Vijencu Murse

Problemi s odvozom smeća na Vijencu Murse

Stanovnici pojedinih naselja u Osijeku nezadovoljni su dinamikom odvoza kućnog otpada, koji se gomila oko kontejnera. “Vijenac Murse izgleda kao Napulj, a smeće nagomilano oko kontejnera već se “slijeva” na cestu i parkirališna mjesta u blizini.

Kontejneri “kipe”, širi se smrad, a nitko ništa ne poduzima. Mi odvoz otpada uredno plaćamo i očekujem da se taj posao obavlja kako treba”, ističe stanovnik Vijenca Murse, Ervin Bilen.
Problem je, objašnjavaju u Unikomu, nastao zbog novog načina naplate odvoza komunalnog otpada, odnosno naplate po volumenu, a situaciju je dodatno pogoršalo blagdansko vrijeme u kojemu se stvara više otpada, pogotovo kada je riječ o velikim kutijama, koje zauzimaju mnogo prostora. “Primjenom kriterija za odabir potrebne veličine posude zadužilo se svako kućanstvo s pripadajućom veličinom posude. Građani su sami, preko javnog bilježnika ili predstavnika stanara, prijavljivali broj osoba u kućanstvima te je očito da su neki prijavili manji broj osoba (kako bi im mjesečni račun bio manji) pa se pokazalo da pripadajuća posuda nije dovoljno velika i pojavljuje se problem nepravilnog odlaganja komunalnog otpada”, objašnjava glasnogovornica Unikoma, Tatjana Elez. Problem je, saznajemo u Unikomu, vidljiv na još nekoliko lokacija u gradu, a na određenim mjestima na Sjenjaku, Blok centru te na Gornjodravskoj obali kontejneri od 1.200 litara zamijenjeni su PVC posudama, koje se nalaze u zajedničkim prostorijama ulaza, umjesto na javnim površinama. U Unikomu su istaknuli i da se otpad odvozi prema programu, bez iznimki ili kašnjenja te da nema govora o neobavljenom poslu.

I.Sekol (Glas Slavonije)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!