Vijesti / Osijek

Zbog Hrvatskih cesta Osijek je grad - prijatelj djece samo na papiru

Zbog Hrvatskih cesta Osijek je grad - prijatelj djece samo na papiru

Da je Osijek dobio počasni naziv grad - prijatelj djece, poznato je većini Osječana. No ne pročitaju li to u medijima, gosti našega grada to neće znati još neko vrijeme, budući da ploče koja nosi naziv na ulazima u grad još uvijek nema!

Dakako, Grad Osijek, čiji su predstavnici već mnogo puta isticali važnost počasnog UNICEF-ova priznanja, nije tomu kriv, već se išlo redovnim putem zatraživši najprije sve potrebne dozvole na koje se još uvijek čeka!
- Ploče su naručene i stoje u gradu Osijeku. No budući da će ploča biti postavljena na ulazu u Tvrđavicu, odnosno uz Biljsku cestu koja je državna, dogodila se administrativna zavrzlama čije rješenje Grad još uvijek čeka - rekla je Eva Vilupek, predsjednica Društva Naša djeca grada Osijeka.
Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak potvrđuje da je potrebno tražiti dozvolu za postavljanje ploče. Hrvatske ceste, nada se, uskoro će dati pozitivan odgovor. “Dogodine planiramo na većini ulaza u grad postaviti istovjetne ploče, ali u našoj režiji. Ova je cesta specifična jer je državna i ne smijemo raditi izvan protokola” - pojasnio je Vrdoljak.

Tekst: Ma.M / www.glas-slavonije.hr
Foto: osijek.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!