Vijesti / Osijek

Uskoro uređenje prilaza STUC-u

Uskoro uređenje prilaza STUC-u

Dugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.

Riječ je o investiciji o kojoj se priča godinama, a predlagali su je i članovi Studentskog zbora. Uređenje prilaza STUC-u realizira se paralelno s uređenjem Istarske ulice pa će tako vrlo brzo nakon Nove godine, uz potpuno uređenu Istarsku ulicu i STUC izgledati urednije.

“Stubište i prilaz STUC-u planirali smo sanirati iduće godine, ali nakon razgovora s gradonačelnikom dogovorili smo da se radi paralelno. S gradonačelnikom sam dogovorio da će uređenje površine sve do stubišta biti uređeno na račun Grada, u sklopu obnove Istarske, a mi smo preuzeli samo stubište i popločenje površine kod ulaza u menzu”, objašnjava ravnatelj STUC-a Tugomir Kuduz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Velik dio posla na stubištu već je obavljen, a radove je zaustavilo pogoršanje vremena pa će zadnje pločice biti postavljene kroz nekoliko dana. Investicija na površini ispred ulaza u STUC iz Istarske vrijedna je 170.000 kuna.

- Prilaz iz Istarske postao je još važniji otkako smo zagrađeni Eurodomom u smjeru Vukovarske ulice. Ovo je sada praktički jedini ulaz u STUC i bilo je krajnje vrijeme da se derutno stubište uredi te izgleda onako kako to naši studenti zaslužuju, kaže Kuduz.

Uz novi izgled na stubištu STUC-a, u sklopu uređenja Istarske, potpuno nov izgled dobit će dio između Vukovarske i Zvonimirove. Oko stabala su pripremljeni zeleni otoci i pješačke površine, a stanare Istarske sigurno će razveseliti i novouređena parkirališna mjesta te proširenje kolnika prekrivenog novim asfaltom.

Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije)

Foto: SiB.hr

DuDugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.

Dugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.

gogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.Dugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.Dugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.Dugogodišnji trn u oku svih studenata u Osijeku - prilaz zgradi STUC-a iz Istarske ulice samo što nije zasjao u novom svjetlu, a ispucale pločice, beton i neravne površine odlaze u povijest.

Izdvojeno

Reci što misliš!