Vijesti / Osijek

VIDEO: Najava obnove Trga slobode

VIDEO: Najava obnove Trga slobode

Idejni projekt za uređenje Trga Slobode napravljen je još prije otprilike pet godina. O novom se ne razmišlja jer je ovaj dovoljno inovativan i dobar da se krene u njegovu realizaciju, ističu u gradu Osijeku napominjući kako se s  obnovom kreće u proljeće iduće godine.
f9c0454349a3b95f1d1a93875873d81e.jpg
Grad zeli sve radove izvoditi koordinirano kako ne bi bilo, kao prijašnjih godina, dodatnih i naknadnih iskopavanja i popravljanja, a  i time dodatnih troškova.
S promjenama koje će se dogoditi na Trgu, stoga, upoznati su i svi vlasnici infrastruktura.
Prema idejnom projektu na Trgu će Slobode biti više zelenila nego sada, mjenjat će se podna površina, bit će postavljena kompletno nova rasvjeta, a najviše će promjene doživjeti zona ispred Supermarketa.
Na novom bi Trgu Slobode svoje mjesto mogla naći i skulptura «Ljudi», Branka Ružića, poznatija kao Grupa građana, ali o mjestu na kojem će se nalaziti još će se razgovarati. Do proljeća 2011. još ima vremena sve pripremiti i napokon ispuniti želju stanovnika ovoga dijela grada ali svih Osječana da nakon višegodišnjeg krpanja rupa i praznih obećanja napokon dobiju trg kojega se neće stidjeti.

 

VIDEO:
{youtube}PPeDf6COmH4{/youtube}

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST I VIDEO: www.stv.hr

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!