Vijesti / Osijek

VIDEO:Nagodinu izgradnja “S” ceste

VIDEO:Nagodinu izgradnja “S” ceste

Višegodišnji problem Osijeka, imovinsko-pravni odnosi na trasi buduće “S” ceste, konačno je riješen - Grad i Kajetan Šeper postigli su dogovor te nagodinu počinje izgradnja prometnice ključne za razvoj Gospodarske zone Jug, ali i rasterećenje najprometnije ceste u RH, Čepinske ceste.

Višegodišnji problem Osijeka, imovinsko-pravni odnosi na trasi buduće “S” ceste, konačno je riješen - Grad i Kajetan Šeper postigli su dogovor te nagodinu počinje izgradnja prometnice ključne za razvoj Gospodarske zone Jug, ali i rasterećenje najprometnije ceste u RH, Čepinske ceste.20b328378083dbf85a929280f0dcd460.jpg
Kolegij gradonačelnika jučer je odobrio kupnju Šeperove trećine zemljišta, za koju je na temelju procjene sudskog vještaka izdvojeno nešto više od 361 tisuća kune.
- Nismo htjeli da se sudska trakavica produži na još 5 ili 10 godina, a nakon nekoliko krugova razgovora g. Šeper je prihvatio sporazum, na čemu mu zahvaljujemo, jer nakon ovog ugovora možemo izgraditi “S” cestu, a potom i otvoriti zonu Jug - poručio je dogradonačelnik Ivan Vrdoljak.
Gradonačelnik Krešimir Bubalo ističe prometni značaj ceste (spoj Retfale i Livane) te kaže kako će tempo njezine izgradnje ovisiti o punjenju proračuna.
- Riješili smo male zone, Zapad, Tenju, ići će Nemetin... Zona Jug je podloga za velike investitore, a bez “S” ceste nema zone Jug. Bez nje nema razvoja gospodarstva, a bez toga Osijek neće biti središte euroregije - dodaje Vrdoljak, zaključujući kako se sa spremnom zonom povećava mogućnost privlačenja sredstava iz strukturnih i kohezijskih fondova koji se Hrvatskoj otvaraju 2012. i 2013. godine.
Ponuda Gradnje od 564.000 kuna (plus PDV) izabrana je kao najpovoljnija za izgradnju biciklističke i obnovu pješačke staze u Gupčevoj ulici, dok će za 2,43 milijuna kuna Parangal do kraja godine obnoviti javnu rasvjetu diljem grada.

VIDEO:
{youtube}v0dcPYluZLA{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST: M.Mihaljević www.glas-slavonije.hr

FOTO: sib.hr

VIDEO: www.stv.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!