Vijesti / Osijek

VIDEO: Hrvatska straža ogorčena zbog presude Šljivančaninu

VIDEO: Hrvatska straža ogorčena zbog presude Šljivančaninu

Ivan Vekić, predsjednik Hrvatske straže – nacionalne stranke i ratni ministar MUP-a, jučer je izrazio ogorčenje zbog izmijenjene presude srpskom ratnom zločincu Veselinu Šljivančaninu.

Ocijenio ju je kao "posljedicu hrvatske diplomatske nemoći te činjenice da se predsjednik države i Vlada natječu tko će više ugoditi čak i dojučerašnjim neprijateljima". Od DORH-a je pak zatražio odbacivanje njegove kaznene prijave protiv generala JNA Veljka Kadijevića za agresivni rat i genocid kako bi ga mogao sam kazneno goniti. Također, javno je osudio postupak potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa (HDZ), koji je oduzeo riječ zastupniku HDSSB-a Dinku Buriću, što je popraćeno riječima "Šetaj, majmune".
- Tko je Šeks bio do 1990. dobro znamo mi Osječani. Ja sam natjerao Vinkovčane da ga kandidiraju za Sabor. Morao sam jer mi je tako tadašnji predsjednik Tuđman naredio... Ispričavam se zbog toga", kazao je Vekić.
Na koncu, stao je u obranu privedenog Tomislava Merčepa. "Po logici po kojoj je priveden moj tadašnji savjetnik Merčep mogao bih i ja završiti u zatvoru... Da nije bilo Merčepa, pala bi Novska i uz opkoljenu Kutinu četnicima bi bio otvoren put do Zagreba", kazao je, dodavši "da mu je bilo teško gledati kako Merčepa privode kao najgoreg kriminalca".

VIDEO:
{youtube}E4yEFFUcdG0{/youtube}



TEKST: T. Levak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!