Vijesti / Osijek

VIDEO: Projektna dokumentacija za Trg slobode

VIDEO: Projektna dokumentacija za Trg slobode

Novi Trg slobode biti će moderan, no prije svega funkcionalan i dinamičan, poručio je jedan od njegovih idejnih tvoraca, arhitekt Predrag Rechner.
S obzirom da se radi o velikoj površini, čak 11 tisuća četvornih metara, Trg slobode koji se proteže od Kapucinske do Ulice Hrvatske Republike, podijeljen je u pet cijelina.
Svaki dio je priča za sebe, no u konačnici sve će biti povezano. Biti će i mnoštvo novih sadržaja, kao i puno više zelenila, a možda najzanimljivi prostor kaže Rechner, je onaj ispred Supermarketa.

PREDRAG RECHNER - arhitekt
Tu je predviđena cafe-slastičarnica sa dobrom terasom, velikom natkrivenom terasom, tu je predviđeno dječje igralište, predviđen je zidni vodoskok, predviđen je prostor za dva prizemna paviljona. U jednom je prostor cafe-slastičarnice, trgovine i kioska, a u drugome prostor kioska i javnog WC-a, tu je još i prostor za city lightove, za ostavljanje ili parkiranje bicikala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi se konačno realizirala obnova ovog devastiranog osječkog trga, potrebno je među ostalim riješiti potrebnu dokumentaciju. Potpisan je stoga ugovor o izradi projektne dokumentacije.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka
Rok za izradu idejnog projekta je 30 dana, rok za izradu glavnog projekta je 40 dana, rok izvedbe izvedbenog projekta je 20 dana, znači kompletna dokumentacija. Mi možemo, do kraja trećeg mjeseca da će biti. Upravo smo potpisali ugovor vrijedan 664,612 kuna za kompletnu dokumentaciju.

Nakon što se napravi dokumentacija, krenut će se u raspisivanje natječaja za izvođača radova. Do tada vremena još ima, kao i za rješavanje nedavno pokrenutog pitanja oko mogućeg premještanja spomenika braniteljima, popularno zvanih „radijatora“.

VIDEO:
{youtube}XvaJPj2GTBU{/youtube}

3D Virtualna šetnja:

{youtube}9kMFmuUtwyg{/youtube}



GALERIJA:
f9c0454349a3b95f1d1a93875873d81e.jpg
Idejno rješenje Trga slobode


Izdvojeno

Reci što misliš!