Vijesti / Osijek

VIDEO: Višeetažna garaža na mjestu starog kolodvora

VIDEO: Višeetažna garaža na mjestu starog kolodvora

Unatoč kiši i prohladnom vremenu radovi na novom autobusnom kolodvoru ne staju. Punom parom radi se i tamošnja intrazonska cesta Kašićeva-Vinkovačka ulica. Upravo je njena izgradnja zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa bila prepreka za dobivanje uporabne dozvole. Problem izvlaštenja uspješno je okončan s Hrvatskim željeznicama, dozvola je na putu, s čime su zadovoljene sve pretpostavke za otvaranje kolodvora.

KREŠIMIR BUBALO - gradonačelnik Osijeka:
Vrijednost objekta je 12 milijuna eura. Bit će otvoren početkom ožujka, ali ono što Grad investira je upravo ova cesta. Vrijednost radova je 4 milijuna i 600 tisuća kuna, dobit ćemo još jednu cestu, ali želja nam je upravo da napravimo proboj do Ulice svetog L.B. Mandića kako bi rasteretili promet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spomenuta dionica intrazonske ceste kod novog kolodvora trebala bi biti gotova do kraja godine, ovisno o vremenskim prilikama. A polako se završava i sam kolodvor. Poznat je i koncesionar, poduzeće APP Požega, a izvođač radova Osijek-Koteks zadovoljan je interesom za najam brojnih lokala.

DRAGO TADIĆ - Osijek-Koteks:
Jučer smo iznajmili autobusni kolodvor koncesionaru samo za autobuse koji će ulaziti i izlaziti, znači on će voditi brigu za sve. Neki od zakupaca lokala su Konzum, Tisak, dolazi naša Kruna. Imamo još neke pregovore za restoran i druge lokale.

Dok se novi ne otvori, stari će autobusni kolodvor i dalje biti u funkciji. Njegova će budućnost doznajemo, biti nešto drugačija.

BRANKA ANDRAŠI - Upravni odjel za urbanizam i graditeljstvo
Predviđeno je da na ovom prostoru gdje je sad objekt autobusnog kolodvora izgradimo novi objekt javne namjene. Riječ je o Višeetažnoj garaži, a jedan dio poslovne namjene za prostorije HŽ-a.

Sve će se to raditi najavljeno je, u sklopu druge etape uređenje Trga Lavoslava Ružičke. Do tada vremena još ima, kao i za dovršenje novog autobusnog kolodvora. Njegovo je otvorenje aneksom ugovora ponovno pomjeren i to za početak ožujka iduće godine, što je poručuje gradonačelnik, krajnji rok.


VIDEO:
{youtube}NK92qgpaV5s{/youtube}

TEKST: J.Grgić - STV


Izdvojeno

Reci što misliš!