Vijesti / Osijek

Županija financira prijevoz učenika s 12 milijuna kuna

Županija financira prijevoz učenika s 12 milijuna kuna

Osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić i Bo Karlsson, predsjednik Uprave Panturista, potpisali su Ugovor o prijevozu djece osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije u 2011. godini vrijedan 11.741 milijuna kuna.

Riječ je o realizaciji drugog godišnjeg ugovora u okviru natječaja provedenog 2009. godine, kada je Županija odabrala Panturistovu ponudu kao najpovoljniju i najkvalitetniju, te je s prijevoznikom lani ugovoren posao za 2010. vrijedan gotovo 12 milijuna kuna.
- Županija je lani, na temelju natječaja s Panturistom, potpisala četverogodišnji ugovor sveukupno vrijedan 47 milijuna kuna. Iz škola dobivamo redovna mjesečna izvješća u kojima nije bilo primjedbi na kvalitetu prijevozne usluge. Prijevoz je potreban za 4.059 osnovnoškolaca i Panturist ga obavlja s 56 vozila. Zahvaljujemo Panturistu što je proteklu školsku godinu prijevoz dobro funkcionirao - kazao je dr. Šišljagić, koji je Karlssonu spomenuo i prijevoz srednjošklaca.
- Upoznati ste s našom idejom da financijski olakšamo prijevoz učenika srednjih škola. Činjenica je da financijski okviri Županiji to ne dopuštaju i s obzirom na to da je država lani naglo ukinula plaćanje prijevoza srednjoškolaca. U cilju olakšavanja djeci i roditeljima djelovali smo prema jedinicama područne i lokalne samouprave neka sudjeluju u cijeni. Vas ovom prigodom molim da što je moguće u većoj mjeri snizite cijenu karata - napomenuo je župan.
Karlsson nije obećao sniženje, već subvencionirane cijene, ali je napomenuo da je Panturistu važno očuvati kvalitetan poslovni odnos i da korisnici prijevoza budu sretni.

ZBOŽIL: TREBA “POMLADITI” AUTOBUSE za srednjoškolce
Ksenija Zbožil, pročelnica osječko-baranjskog Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu, napomenula je da su autobusi kojim se prevoze srednjoškolci stariji od deset godina i da bi vozni park trebalo pomladiti, s čime se složio i župan Šišljagić, podsjetivši da će primjena dijelova pravilnika o starosti vozila za prijevoz djece važiti od 1. siječnja 2012. godina. Bo Karlsson zaključuje da se jedna od financijskih obveza odnosi i na nove autobuse koji se stalno kupuju.

N.Špoljarić / www.glas-slavonije.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!