Vijesti / Osijek

Eurodom čeka izlazak iz krize

Eurodom čeka izlazak iz krize

Jedan od najznačajnih objekata u Osijeku, Eurodom, svoja vrata otvoriti će tek po izlasku iz gospodarske krize.

Ne umanjujući vrijednost bilo kojeg drugog objekta u gradu, ovaj centar i njegova oprema godinama su ispred svoga vremena - kaže direktor Eurodoma Jurica Vrdoljak, vodeći nas u razgledavanje objekta čiji su blještavi tornjevi već postali jedan od simbola grada.
Ovaj bi objekt mogao postati i novi dom gradske uprave. “Ključ bolje efikasnosti gradske uprave njezino je objedinjavanje”, kazao je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Potražili smo stoga odgovor na pitanje kada će se otvoriti Poslovno-kulturni centar Eurodom.
- Građevinski, mogli bismo otvoriti za dva mjeseca . No nije smisao samo otvoriti centar - želimo kvalitetne sadržaje i opremu koju smo zamislili. Teško je nabrojati sve stvari koje će ovdje biti viđene. Osim toga, centar ima iznimnu položajnu pogodnost. Stoga želimo sadržaj koji će parirati kvaliteti i položaju objekta - kaže Vrdoljak.
Ipak, tijekom razgovora ponudio nam je i dvije zanimljive rečenice: “S prvim naznakama izlaska iz krize otvorit će se Eurodom”, kazao je, te otkrio kako vjeruje da će se to dogoditi nagodinu. Eurodom je sklop triju objekata koji čine modernu građevinsku cjelinu, smještenu među Istarskom, Vukovarskom i Trpimirovom. Radovi na objektu, čiji su suinvestitori Koncern Agram i Grad Osijek, započeli su 2004. godine. Grubi su radovi gotovo potpuno završeni (osim Kulturnog centra), a i instalaterski se privode kraju. Trenutačno se najintenzivnije radi na uređenju interijera i formiranju prostora za buduće stanare. U tijeku je uređenje Istarske ulice, a potom predstoji uređenje spojne ceste između Istarske i Trpimirove, pristupa s Trpimirove i povratak kapelice koja je privremeno izmještena na istočnu stranu Trpimirove kod benzinske postaje. “Nažalost, naišli smo na nerazumjevanje Hrvatskih cesta na zahtjev da se Trpimirova uredi prije otvorenja centra”, kaže Vrdoljak. Otvoreno je još pitanje benzinske postaje, a Eurodom predlaže da se biciklistička staza preusmjeri na buduću cestu između Eurodoma i Studenskog centra, čime bi se osigurao prostraniji pješački koridor na Vukovarskoj ulici.
Najviše posla ima još na zgradi Kulturnog centra, za koju Vrdoljak kaže da će biti najljepša u cijelom kompleksu. “Spremni smo zatvoriti fasadu, a Grad treba odlučiti do koje se razine opremljenosti ide ovog trenutka. Spremni smo pomoći koliko možemo”, zaključuje Vrdoljak.

 


Eurodom ukratko

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjeverni toranj Eurodoma, od 4. do 12. kata (gdje će biti ekskluzivni restoran), bit će dom Koncerna Agram. Četvrti kat Trgovačkog centra, pak, središte je jedne lijepe priče - on će, uz stimulativne najamnine, biti ponuđen mladim ljudima s kvalitetnom poslovnom vizijom. Na vrhu južnog tornja bit će cabaret klub. Objekt je povezan s 16 dizala, spletom eskalatora, te dva atraktivna panoramska dizala. Opremljen je suvremenim sustavom zaštite od požara, nadzora i kontrole prolaza, a velika javna garaža ima dva dvosmjerna ulaza. Eurodom ima više od 6.000 m2 uređenih vanjskih površina terasa i trga i više od 78.000 m2 zatvorenog korisnog prostora.

Atraktivna svjetla u bojama grada Osijeka

Niz plavih svjetala koje već netko vrijeme obasjavaju jedan od posljednjih katova Eurodoma tek su nagovještaj onoga što će Eurodom moći ponuditi. “Pustili smo ta svjetla u testiranje. Cjelokupna fasada tornjeva će biti osvijetljena, a po želji, u središnjem upravljačkom sustavu svaki element fasade tornja moći će svijetiliti u boji koju budemo željeli. Programi će biti prepoznatljivi građanima. Primjerice, kada bude neki značajan gradski događaj u centru, bit će u bijelo-plavoj boji”, kaže Vrdoljak.

Tekst: Mario Mihaljević (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!