Vijesti / Osijek

Rechner u arhitektonskom društvu 'Federera' i 'Rolling Stonesa'

Rechner u arhitektonskom društvu 'Federera' i 'Rolling Stonesa'

Arhitektonski ured Rechner iz Osijeka za svoj rad na autobusnome kolodvoru Osijek primio je veliko svjetsko priznanje. Svjetski festival arhitekture nomirnirao ih je za Svjetsku arhitektoktonsku nagradu.

Svoje radove već su izlagali na brojnim domaćim i stranim izložbama te na specijaliziranim portalima, a za iste su primili i brojna priznanja. Tako su u Sloveniji za svoj rad već dobili nagradu Trimo architectural award 2012. Kruna svega je nominacija za navedenu svjetsku nagradu koja će se dodjeliti u Singapuru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi pobliže pojasnili o kakvom velikom uspjehu se radi, napominjemo da su za nagradu proteklih godina bili nominirani arhitektonski superstar-ovi - Zaha Hadid, BIG, Rem Koolhaas, Norman Foster, 3XN, Coop Himmelblau itd...Sama nominacija je vrhunsko postignuće, otprilike kao da smo u glazbenom društvu sa Rolling Stonesima ili u teniskom društvu sa Roger Federerom, dakle top arhitekti iz cijelog svijeta. Eventualna nagrada vrhunac je profesionalne karijere - rekli su nam Predrag i Bruno Rechner.

Nastupom na festivalu u Singapore-u, na koji dolazi 5.000 arhitekata, developera, predstavnika svjetskih kompanija i novinara iz preko 60 zemalja svijeta, predstavljaju prije svega sebe, ali isto tako promoviraju grad Osijek, državu Hrvatsku i afirmiraju osječku i hrvatsku arhitekturu.
Njihova nominacija publicirana je u vodećim svjetskim arhitektonskim časopisima i web portalima, kao što će biti popraćen nastup i prezentacija na festivalu.

Pored brojnih loših vijesti i pesimističnih predviđanja kojima smo svakodnevno bombardirani, kao i životnih briga kojima smo svi opterećeni, ova lijepa vijest, koja je potvrda njihovom dosadašnjem trudu, kao i motivacija daljnjem radu, pokazuje i pruža nadu da se može uspjeti i na svjetskoj razini. Za to je potrebno znanje, sposobnost i kreativnost s kojom ured Rechner sigurno raspolaže.

Tekst: T.M./SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!