Vijesti / Osijek

Bude li Taxi Cammeo glumio javni prijevoz, leti iz grada?!

Bude li Taxi Cammeo glumio javni prijevoz, leti iz grada?!

Bila je to izravna poruka tvrtki Taxi Cammeo, popraćena jasnom zabranom: ni jedna taksislužba ne može izdavati mjesečne karte.
- Mjesečne karte su zabranjene, a ako netko misli glumiti javni prijevoz, činit će to negdje drugdje. Dobro se zna tko obavlja javni gradski prijevoz u Osijeku - poručio je Bubalo. Dodaje kako je taksislužba pojačana, no svi moraju imati propisane oznake. Grad, dodaje, podržava zdravu konkurenciju, no neće dozvoliti da netko obavlja posao GPP-a. Cammeo je, naime, uveo godišnji popust, a pojavila se informacija kako je u planu i uvođenje mjesečnih karata.
Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski rekao je kako usluga javnog prijevoza ne može biti predmet rasprave, jer Cammeo nema ni dovoljno vozila ni ljudi za linijski javni prijevoz.

- Ne postoje mjesečne karte za prijevoz taksijem, tek godišnja članska iskaznica uz koju putnici imaju 25 posto popusta na vožnje. Gradonačelnikove izjave ne želim komentirati, jer vjerujem da su rezultat nečijeg podmetanja, a nadam se da će se kroz nadležne službe utvrditi stvarno stanje, jer mi mjesečne karte ne izdajemo - rekao je Minovski.
Istaknuo je i kako su dva vozača dobila otkaz, jer su putnike čekali na ugibalištima GPP-a, što je zabranjeno. “Putnike možemo samo pokupiti na ugibalištu ako nam mahnu, ali čekanja na ugibalištima nema”, zaključio je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: M.Mihaljević/I.Sekol (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!