Vijesti / Osijek

VIDEO: EU fondovi - šansa za mlade

VIDEO: EU fondovi - šansa za mlade

Europska unija i njezini pretpristupni fondovi za mnoge su još uvijek velika nepoznanica. Mladi ljudi danas tako, često ne znaju koje im sve mogućnosti pruža unija.

Kako bi se što bolje informirali i došli do svih potrebnih informacija Udruga EU centar iz Osijeka i Savjet mladih Grada Osijeka organizirali su radionicu „EU fondovi – šansa za mlade“.


Kako pristupiti fondovima Europske unije? Kako napisati dobar projekt? Na koji način doći do novca iz EU fondova? Na ta, ali i brojna druga pitanja odgovore su iz prve ruke danas dobili sudionici radionice „EU fondovi – šansa za mlade“.Tom je prigodom istaknuto kako se mladima nude brojni europski programi i to u svim područjima – od kulture, sporta, pa sve do turizma, ali i oni vezani za tržište rada.

DOMAGOJ VIDAKOVIĆ - predsjednik EU centra
Mi smo prošle godine prijavili projekt gdje se mogu organizirati razni edukativni seminari, prakse, razni kompjuterski tečajevi kojima mladi mogu dobiti „skill set“ odnosno kompetencije koje poslodavci danas traže.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

MARTINA JANJIĆ - Savjet mladih Grada Osijeka
Kada se nama pružila prilika zajedno da organiziramo sa EU centrom ovaj projekt mi smo bili jako zainteresirani. Mi mladi od 20 do 29, 30 godina, neki čak nisu ni znali da postoje ti projekti i da postoji mogućnost da se Europskoj uniji prilažu takva vrsta projekata.

Imati pravu informaciju, u pravo vrijeme od iznimne je važnosti kada su ovakvi projekti u pitanju. Ovo je stoga, prva u nizu radionica za mlade sa svim informacijama o korištenju pretpristupnih EU fondova.

VIDEO:
{youtube}lSCCPZpUnoE{/youtube}

TEKST: J.Grgić - www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!