Vijesti / Osijek

Rušenje škole u Retfali

Rušenje škole u Retfali

U tijeku se radovi na uklanjanju stare i neprimjerene zgrade osnovne škole u Retfali. Radove su obišli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić, sa suradnicima.  

 Grad Osijek osigurao je sve potrebne dokumente te proveo otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na uklanjanju građevine. Najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Vuka d.d. iz Osijeka, a ukupna vrijednost radova iznosi 338.865,00 kuna. Ugovorom predviđeni rok izvršenja radova je 30 radnih dana. Stručni nadzor povjeren je tvrtki Rechner d.o.o. Osijek.

Podsjećamo, u travnju 2010. izvršena je analiza isplativosti rekonstrukcije postojeće škole, koja je pokazala kako bi cijena radova bila tek za oko 10% manja u odnosu na cijenu izgradnje nove škole. No, isto tako analizom je utvrđeno, da će se izgradnjom novoga školskog objekta postići arhitektonski racionalnije rješenje, značajne uštede u energetskom smislu te smanjiti troškovi održavanja. Upravo iz tih razloga, kao i zbog potreba suvremenoga školstva, isplativija je izgradnja nove školske zgrade na istome mjestu te je Grad Osijek pokrenuo ovu investiciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!