Vijesti / Osijek

Napokon raspisan natječaj za dogradnju OŠ Višnjevac

Napokon raspisan natječaj za dogradnju OŠ Višnjevac

Natječaj traje do 29. prosinca, te se nagodinu očekuje početak radova.
- Nije bilo nikakvog razloga da taj projekt ne počne i prije. Sve je bilo spremno, dvije godine čekamo da resorno ministarstvo raspiše natječaj, a Grad je samo u ovoj godiniosigurao 100.000 eura za komunalni doprinos. Očekujem da što prije počnu radovi - poručuje gradonačelnik Krešimir Bubalo, te podsjeća kako su za taj projekt osigurana i sredstva Svjetske banke.
Riječ je o projektu vrijednom 30 milijuna kuna, koji će se financirati iz udruženih sredstava Svjetske banke i državnog proračuna te sredstvima Grada Osijeka (u omjeru 65-35 posto). OŠ Višnjevac, inače, jedina je na širem gradskom području koja radi u tri smjene, i to više od dva desetljeća.
- Izgradili smo OŠ Sarvaš, osigurali deset milijuna kuna i obnovili osnovne škole, a ostalo je samo pitanje OŠ Višnjevac, gdje smo čekali da se država pokrene. Osim toga, Grad je napravio projekte za tri nove škole, u Cvjetnom, Tenji i u Retfali. Time bismo zaokružili priču o školama, za koje u gradskoj upravi desetljećima nije bilo dovoljno brige i sluha - zaključuje Bubalo.

Čistačica za Sarvaš
Bubalo otkriva kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta napokon odobrilo i zapošljavanje jedne čistačice za OŠ Sarvaš. Podsjetimo, zbog nedostatka čistačica Sarvašani ne mogu koristiti novu dvoranu. “Napravili smo novu dvoranu, nećemo dopustiti da bude zapuštena. Potrebno je pet čistačica, a mi ćemo i dalje tražiti da ih zaposli svih pet”, poručuje Bubalo.

TEKST: M.Mihaljević, www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!