Vijesti / Osijek

Novi kolodvor gotov do veljače

Novi kolodvor gotov do veljače

APP Požega bit će novi pružatelj kolodvorskih usluga na budućem osječkom autobusnom kolodvoru!

Ta, ipak pomalo iznenađujuća vijest, budući da se očekivalo kako će domaći Panturist zadržati tu poziciju, rezultat je potpisanog ugovora Požežana s Upravom Autobusnog kolodvora d.o.o.
- Riječ je o njihovoj financijski izdašnijoj ponudi - priopćila je Dejana Šipoš, uz Hedvigu Novak, članica Uprave Autobusnog kolodvora. Tvrtka je to na koju je Osijek-Koteks (nositelj prava građenja), a u sporazumu s Gradom Osijekom, prenio dio prava prema kojima će ona nastavno voditi brigu o tehničkom održavanju te čišćenju kako cijelog objekta tako i prostora oko samog kolodvora. Podsjetimo, javno privatno partnerstvo zamišljeno je tako da Grad Osijek dâ zemljište, Osijek-Koteks sagradi objekt, iznajmljuje prostor i održava ga 30 godina. Nakon isteka tog vremena objekt se vraća Gradu Osijeku na upravljanje.
Tri godine od potpisa toga ugovora, od veljače iduće godine, Osijek-Koteks će početi dobivati i svoj dio kolača. Naime, što zbog kašnjenja oko “papirologije”, što zbog zatvaranja financijske konstrukcije, pa i općeg gospodarskog stanja, kolodvor ipak nije, kako je bilo prvotno zamišljeno, otvoren na Dan grada Osijeka.
- Grubi građevinski radovi su završeni, kao i radovi na uređenju okoliša. Uz dovršetak dijela fasade, pred nama su završni unutarnji radovi. Od 600 četvornih metara lokala 450 ih ima zakupoprimce, već sada znamo da će ondje biti Konzum i Kruna, očekujemo potpisivanje ugovora za zakupnike pružatelje usluga prodaje tiska i ugostiteljske ponude - ističe Šipoš.
Investiciju, vrijednu 12 milijuna eura, zaokružuje u ovoj prvoj fazi i podzemna garaža s 250 parkirališnih mjesta. Prema sadašnjim projekcijama, na poslovima tehničkog održavanja, čišćenja, vjerojatno i zaštitarske službe u tvrtki Autobusni kolodvor bit će angažirano između pet i osam djelatnika.

Neiskorištena galerija

Ono što za sada muči Upravu Kolodvora neiskorišten je prostor na galeriji, riječ je o 600 četvornih metara sa sanitarnim prostorom i garderobom, na kojoj je projektom predviđen prostor za fitness. Za sada za taj dio nema interesenata, ali se može očekivati veće zanimanje onog trena kada “počne život” na novom prometnom ulazu u grad.

APP-ov PETI KOLODVOR

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U požeškom Autoprometnom poduzeću d.d. za sada još nisu željeli posebno komentirati ovu priču, jer pred njima je ishođenje potrebne licence od resornog ministarstva. No APP već upravlja s četiri kolodvora, osim o onom u Požegi riječ je o kolodvorima u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradišci.

Dario Kuštro / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!