Vijesti / Osijek

VIDEO: Dan je grada Osijeka

VIDEO: Dan je grada Osijeka

U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća. Studenti Umjetničke akademije te vokalni ansambl «Brevis» uveličali su svojim nastupima ovaj skup.

Posebno iznenađenje stiglo je u nastupu Krunoslava Kiće Slabinca koji je ujedno i dobitnik plakete «Grb grada Osijeka» za životno djelo.

Studenti Umjetničke akademije svojom izvedbom htjeli su pokazati kakav grad žele – kao neprestano, veliko gradilište sretnih i nasmijanih ljudi. O mladima je danas u HNK bilo puno riječi. Gradonačelnik Krešimir Bubalo dobar dio svog govora posvetio je obnovi osječkih škola u posljednjih godinu dana, ali i osvrnuo se na učinjeno u posljednjih 12 mjeseci te sljedeće korake Gradske uprave.

Okupljenima, među kojima su bili i brojni veleposlanici, konzuli, saborski zastupnici te gradonačelnici okolnih gradova, osim gradonačelnika Bubala, obratili su se i pomoćni biskup đakovačko-osječki, Đuro Hranić, te župan Vladimir Šišljagić koji je pozvao na političko jedinstvo svih Slavonaca i Baranjaca.

Tijekom svečanosti podijeljena su i priznanja pojedincima, udrugama i tvrtkama za doprinos razvoju grada u različitim područjima.
Neki od dobitnika su: doktor Tibor Santo, udruga «Pobjede», Ivan Grnja, učiteljica Dobrila Maričić, Drago Šubarić te poduzeća: Megle Hrvatska, Ricardo, MIT te Hrvatske vode. Grb grada Osijeka za životno djelo primio je Krunoslav Kićo Slabinac.

Ova nagrada je dokaz da ste pratili i moje početke koji su bili upravo u ovoj kazališnoj zgradidodao je legendarni Kićo koji i sam ističe kako se odnos prema Osijeku i Slavoniji mora promijeniti. U nastavku programa nastupile su i neke druge osječke glazbene snage poput  vokalnog ansambla «Brevis» te Sanje Toth. 

TEKST: STV

VIDEO:
{youtube}wR4LGvBJy5A{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!