Vijesti / Osijek

VIDEO: Skupština OBŽ izrazila potporu radnicima Uljare

VIDEO: Skupština OBŽ izrazila potporu radnicima Uljare

U njemu se traži da Vlada bez odlaganja otkloni blokade poslovnih banaka i provede dokapitalizaciju čepinske uljare, ali i reviziju pretvorbe i privatizacije društva IPK Osijek d.d.
Župan Šišljagić predstavio je usuglašeni tekst Zaključka, ali i izrazio sumnju u pretvorbu i privatizaciju čepinske uljare.
HDZ-ovci, iako načelno nisu bili protiv rasprave o sudbini 214 radnika uljare, prilikom glasovanja o zaključku ostali su suzdržani.

I dok su rasprava o stanju u uljari i doneseni zaključak donijeli veliki konsenzus vijećnika, vatra se razbuktala oko toga tko će biti novi potpredsjednik Skupštine, nakon ostavke dosadašnjeg, Stjepana Čuraja. Predsjednik Zlatko Maksimović glatko je preživio raspravu o povjerenju, jer su svi ustvrdili da je svoj posao radio korektno. No, oporba je inzistirala da dobije mjesto potpredsjednika.

Kako je na upražnjeno mjesto potpredsjednika kandidiran Kruno Pandžić iz redova nezavisne liste Gordana Matkovića, oporba, točnije HSP i SDP napustili su sjednicu, pa kasnije glasovanje nisu ni dočekali. Pandžić je izabran, a prisegu je danas položio i HDSSB-ovac Antun Vuković koji je zamijenio Nedjeljka Bosanca.
A surove brojke vijećnici su ostavili za nastavak sjednice kada je izglasan drugi rebalans proračuna za ovu godinu. Njime je smanjen za 24 milijuna kuna, odnosno 7.6 posto, a što će se najviše osjetiti na manje novca za navodnjavanje i čišćenje kanala. Proračun je umanjen i zbog  izmjena Zakona o porezu na dohodak, na kojem će županije ubuduće bitno manje prihodovati.

VIDEO:
{youtube}lGOvXC8spoA{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!