Porezna uprava objavila popis dužnika

Porezna uprava objavila popis dužnika

MINISTARSTVO financija danas je objavilo listu najvećih poreznih dužnika, u javnosti već prozvanu "stup srama". Brojna zvučna imena nalaze se na popisu. Na popisu se nalazi i više od 1000 dužnika iz Osječko-baranjske županije. Cijeli dokument možete pogledati ovdje.
KLIK i saznaj sve porezne dužnike

Na listi se nalaze imena oko 130.000 fizičkih i pravnih osoba. Na stranicama ministarstva navodi se da je obrada podataka izvršena 24. srpnja ove godine.

Dugovanja koja je objavilo Ministarstvo financija podijeljena su na sljedeće stavke: Dug poreza na dodanu vrijednost, Dug poreza na dobit, Dug poreza i prireza na dohodak, Dug doprinosa za obavezna osiguranja, Ukupni dug trošarina, Dug poreza na promet nekretnina te Carinski dug. Najveći iznosi kod većine tvrtki stoje u stupcima neplaćenog PDV-a i neplaćenih doprinosa.

Ministarstvo financija ima još jedan plan kako napuniti proračun. Pokreće i akciju u medijima već nazvanu cinkaj i zaradi. Naime, građani bi prijavom trgovaca, ugostitelja, odvjetnika ili liječnika koji ne izdaju račune dobili od Porezne uprave novčanu nagradu od 500 kuna.

U udruzi Juris Protecta smatraju kako ova vladina mjera nije protuzakonita, ali i da je je zapravo nekorisna, populistička i besmislena.

SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja