Vijesti / Osijek

VIDEO: Mladi iz gradova prijatelja upoznali Osijek

VIDEO: Mladi iz gradova prijatelja upoznali Osijek

27.studenoga 2010. godine u Osijeku otvorena je konferencija u sklopu Međunarodnog susreta mladih gradova prijatelja grada Osijeka.

27.studenoga 2010. godine u Osijeku otvorena je konferencija u sklopu Međunarodnog susreta mladih gradova prijatelja grada Osijeka.

643e4056f042edda8f6962f0e80b20db.jpg
Susret se održao u organizaciji Županijskog savjeta mladih OBŽ i Savjeta mladih grada Osijeka a otvorenju su osim članova Savjeta mladih (Mario Marolin, Dolores Miličić, Romana Ćosić, Filip Glavaš, Martina Janjić...) prisustvovale i delegacije šest gradova prijatelja kao i gradonačelnik grada Osijeka gosp. Krešimir Bubalo, zamjenica gradonačelnika gđa. Danijela Lovoković te župan Osječko baranjske županije gosp. Vladimir Šišljagić.

Nakon izražene dobrodošlice i razmjene poklona uslijedila su predstavljanja gradova prijatelja te njihovih projekata (Budimpešta, Nitra, Pečuh, Ploiesten, Subotica i Tuzla). Na kraju su, kako zajedničke tako i samostalne, projekte predstavili i Savjeti mladih grada Osijeka i Osječko baranjske županije. Naglasak je posebice bio na predstavljanju projekta ''Friends forever'' kojim želimo razviti suradnju s mladima gradova prijatelja, te se dogovoriti oko budućih zajedničkih projekata. S obzirom da su reakcije bile pozitivne, smatramo da će suradnja u skoroj budućnosti biti i ostvarena, no službena očitovanja tek čekamo.
Nakon službenog dijela, u poslijepodnevnim satima uslijedila je vožnja najstarijim osječkim tramvajem kao jedna od turističkih atrakcija, potom obilazak centra grada, stare gradske jezgre – Tvrđe, i naposljetku posjet muzeju Slavonije i Baranje s ciljem upoznavanja grada Osijeka i njegove povijesne i kulturne baštine.

VIDEO:
{youtube}8F0zIqFOfAU{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!