Vijesti / Osijek

VIDEO: Osim Trga slobode obnovit će se i okolne fasade

VIDEO: Osim Trga slobode obnovit će se i okolne fasade

Odgovor na to kako teku radovi na rekonstrukciji osječkog Trga Slobode, danas su na licu mjesta dobili predstavnici Gradske uprave i arhitekti koji su obišli gradilište.

Odgovor na to kako teku radovi na rekonstrukciji osječkog Trga Slobode, danas su na licu mjesta dobili predstavnici Gradske uprave i arhitekti koji su obišli gradilište. Sve teče po planu, a ono što posebno pobuđuje pažnju je uređenje okolnih pročelja, posebice Supermarketa te postavljanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, Franji Tuđmanu.

/"trgfranjetudjmana4951/"
Na mjestu ovih tamnijih betonskih kocki, gdje su nekada stajali info panoi, novo je mjesto za budući spomenik prvom hrvatskom predsjedniku. Natječaj za idejno rješenje spomenika, poznato je,  raspisan je, a sredinom kolovoza ističe rok za prijave. Struka će donijeti odluku hoće li se postaviti bista, cijela figura ili nešto treće – kažu u gradskoj četvrti Gornji grad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi na Trgu slobode, odnosno Trgu doktora Franje Tuđmana daleko su od završetka. No, Vodovod Osijek završio je svoj dio posla, a HEP Toplinarstvo završit će svoj dio tijekom idućeg tjedna. Tijekom kolovoza i rujna na 95000 četvornih metara gradilišta očekuje se ubrzavanje radova vrijednih 24 milijuna kuna.
Bojimo se da ne bi došlo do oštećivanja opreme, dodao je Bubalo, pa će se trg  otvoriti odjednom, u cijelosti, a ne postupno, iako je i sada obilaskom moguće doći do bilo kojeg dijela trga.
/"trgsloboderadovi4952/"

Malo strpljenja, poručuju sa trga Osječanima, jer ovo je ipak gradilište, a koje će ponovno promijeniti izgled tijekom kolovoza kada započne montaža opreme.
/"trgslobode3d4592/"

Opširnije pogledajte u video prilogu STV-a:

VIDEO:



Izdvojeno

Reci što misliš!