Vijesti / Osijek

GPP prodaje stanove

GPP prodaje stanove

Osječki GPP prodaje prvi od pet stanova u vlasništvu tvrtke. Devedesetih godina tzv. društveni stanovi poduzeća su otkupljivani, a nekretnine (odmarališta, garaže) do sada su (ras)prodani.

Zanimljivo je da do sada nije bio poznat toliki broj neotkupljenih GPP-ovih stanova koji se iznajmljuju u bescjenje za stotinjak kuna mjesečno. “Pretresanjem” dugogodišnjeg poslovanja s milijunskim gubicima nova GPP-ova uprava na čelu s direktorom mr. Igorom Medićem (od 20. lipnja 2009.) među “repovima” je zatekla stanove čijom će prodajom ublažiti zatečene gubitke.
- Objavili smo javni natječaj za prodaju stana u Stonskoj ulici 14, a na prodaju će biti ponuđena još dva stana sa slobodno ugovorenom najamninom (u Bosutskoj ulici 3 i ulici Ljudevita Posavskog 47) te dva u kojima su zaštićeni najmoprimci s pravom prvokupa (Trpanjska 9 i naselje Vladimira Nazora 5). U nekima stanuju nasljednici bivših djelatnika GPP-a i stanovi će biti iseljeni. Prijašnji stanari nisu ih otkupili. Prodaja će popraviti financijsku situaciju GPP-a, s čim se slažu i sindikati u GPP-u i Radničko vijeće, a o prodaji je odlučio Nadzorni odbor. Vrijednost stana, ukupne površine 42.32 četvorna metra, utvrdio je procjenitelj. Početna cijena u visini 179.528 kuna je korektna i očekujemo prodaju jer je stan prazan i useljiv. U njemu je stanovala GPP-ova djelatnica (ima nekretninu u Tenji) - pojašnjava GPP-ov direktor mr. Igor Medić.

Tekst: N.Špoljarić / www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!