Vijesti / Osijek

VIDEO: Ponavljanjem javne nabave ušteda Osijeka 100 000 Eura

VIDEO: Ponavljanjem javne nabave ušteda Osijeka 100 000 Eura

Što se događa s investicijom vrijednom 100 milijuna eura – Eurodomom, koliko će novca biti utrošeno za proslavu Dana grada Osijeka i kada će stanovnici gradske četvrti dobiti novi središnji trg i spomen obilježe poginulim braniteljima i civilima Domovinskoga rata govorilo se na današnjem kolegiju gradonačlenika s pročelnicima gradskih službi.  ef4c15b92dcf705717a3cb4d56f7eec7.jpg
Grad Osijek želi da se kapitalna investicija Eurodoma završi u idućoj godini. Već do sada grad je uprihodovao nešto više od 30-tak milijuna kuna komunalnoga doprinosa, a samo komunalna naknada Eurodoma kad bude završen proračun će puniti s preko milijun kuna.
Mogućnosti su brojne – može se tamo preseliti gradska knjižnica ali i objediniti gradska uprava koja trenutačno djeluje na pet lokacija.
No, odluka o tome neće se, kaže Bubalo, donositi preko noći, a i naći će se pred vijećnicima Gradskoga vijeća. Bubalo je najavio i kako će krajem ove ili početkom iduće godine biti završena Istarska ulica, iduće godine uredit će okoliš oko Eurodoma, a očekuju da će biti uređene fasade stambenih zgrada koje su stradale izgradnjom objekta.

Uskoro počet će i izvođenje radova na izgradnji prometnih površina za novu zgradu u sveučilišnom Kampusu. Odabrana je najpovoljnija ponuda i radove će izvoditi osječka Gradnja.
Vrlo brzo, čulo se, dogodit će se i uređenje trga i izgradnja spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata na Jugu II, postavit će se zvučna signalizacija za slijepe i slabovidne osobe na križanjima Ulice Hrvatske Republike i Županijske te Ulice Hrvatske Republike i Ulice Stjepana Radića dok će poseban pozivni semafor dobiti stanovnici kapelske ulice kod Osnovne škole Retfala.

Govoreći o investicijama u idućoj godini, gradski su čelnici ponovno istaknuli obnovu Trga Slobode ističući kako je potrebno još riješiti imovinsko-pravne odnose s kapucinima koji imaju vlasništvo na manjim česticama .
Potrebne predradnje obavljaju se i za kapitalne investicije u idućoj godini - za plesnu dvoranu Paviljon Gradski vrt te zgradu Sokolskog doma, a najavljeno je sklapanju ugovora o izradi izvedbenog projekta prometnog uređenja Donjeg grada i Retfale.

Odobrena je danas i financijska potpora za šest matica umirovljenika, gradskim galerijama Osijek za izložbu Nenada Reberšaka «Slavonija iz zraka» te odlučeno da će dobitnik Zlatne plakete Grb grada Osijeka za životno djelo za 2010. godinu Krunoslav Kićo Slabinac dobiti 10.000 kuna.

VIDEO:
{youtube}yI2JsmpJtSI{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!