Vijesti / Osijek

VIDEO: Privođenja zbog prostitucije

VIDEO: Privođenja zbog prostitucije

Kriminalističkim istraživanjem koje je provedeno od ožujka 2007. do kolovoza ove godine, utvrđeno je kako su privedene osobe radi pružanja seksualnih usluga podvodili djevojke stare 20, odnosno 22 godine, kao i četiri maloljetnice. Među njima su i bivše štićenice Doma na Vinkovačkoj ulici, te Doma za djecu Klasje.
«Oštećene su seksualne usluge za manje novčane iznose koji su se kretali do nekoliko stotina kuna pružale u hotelima, automobilima i na otvorenim prostorima» - naglasila je Maja Marić policijska službenica za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.
Iako se o prostituciji u Domu za odgoj djece i mladeži naveliko govorilo sredinom prošle godine, ništa nije dokazano. Ipak, djevojke koje su tada prozivane, spominju se i sada. Postavlja se pitanje zašto još onda nisu sve otkrile policiji?
-Te osobe nisu bile spremne u cijelosti iskazivati policijskim službenicima ove policijske uprave. Razlog tome je u osobnoj nelagodi zato što se radi o jednom osobnom neugodnom i sramotnom kaznenom djelu i morate shvatiti da se radi o izuzetno mladim osobama i osobama kod kojih su inače evidentirane smetnje u ponašanju - objasnila je Karmela Martinović Grčić iz odsjeka za maloljetničku delikvenciju PU osječko baranjske.
Policija ističe kako se ovdje ne radi o organiziranom lancu prostitucije, već o pojedinačnim slučajevima. A privedene osobe, kažu u policiji, nemaju veze s osobama koje su prozivane u prošlogodišnjoj aferi.
{youtube}PQJtDT-hubc{/youtube}

Tekst: STV

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!