Vijesti / Osijek

VIDEO: Noćne linije iz Tvrđe svakih 30 minuta

VIDEO: Noćne linije iz Tvrđe svakih 30 minuta

Tijekom 280 tajnih vožnji na kojima su bili anketari osječke agencije za istraživanje, 92% putnika ušlo je u GPP vozilo na prednja vrata, a više od 88% njih pravilno je poništilo kartu. 

Vozači izrazito rijetko obavljaju telefonske razgovore za vrijeme vožnje, i to u manje od 2% slučajeva, pokazalo je istraživanje.  Kontrolori su korektni i ljubazni, kao i većina vozača koji uvijek pomognu osobi s invaliditetom. Nekulturni vozači, ističe GPP-ov direktor Medić, trenutačno su pod posebnom kontrolom.
Ocjena će možda i dodatno porasti nakon ovotjednog uvođenja pojačanih noćnih linija tramvaja i busa od četvrtka do nedjelje. Cijena karte: dvije kune. Polasci svakih pola sata iz Tvrđe.

Medić je pozvao Čepinčane da se za prigovore zbog nedovoljno autobusnih linija obrate svom općinskom vodstvu, jer od njega GPP dobiva svega 50 tisuća kuna, naspram 2 milijuna i 100 tisuća kuna koliko izdvaja grad Osijek.
Medić se dotaknuo i problema oko nabavke tri nova minibusa vrijednosti milijun i pol kuna. Šokiran je izvješćem Državne agencije D-Kom u ovome slučaju i razlozima poništenja natječaja:  

U prvih 9 mjeseci ove godine prepolovili smo gubitak GPP-a, a prihod se neočekivano povećao za 760 tisuća kuna – istaknuo je zadovoljni Medić. Četiri nove kružne linije, 27 umjesto donedavnih dva prodajna mjesta, a smanjuju se i obveze prema dobavljačima. GPP trenutačno upošljava 376 djelatnika.

VIDEO:
{youtube}8dgfMdBXUPU{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!