Vijesti / Osijek

Klizalište će biti otvoreno kada vrijeme to dopusti

Klizalište će biti otvoreno kada vrijeme to dopusti

Pripremni radovi u punom su jeku, položene su cijevi rashladnog sustava i slijedi prekrivanje pijeskom i dodatno uređenje prilaza klizalištu.
Od prošle godine najavljenih ulaganja, natkrivanja klizališta i opsežne rekonstrukcije i modernizacije vremešnog rashladnog sustava, zbog nedostatka novca, za sada neće biti ništa. I ideja da se klizalište preseli na teniske terene u Perivoju kralja Tomislava ostala je na razini špekulacije, iako će se o tome razmišljati pri planiranju iduće klizačke sezone.

“Sve će biti gotovo isto kao i lani, a klizalište će biti ozvučeno, organizirana je redarska služba, a i cijene će biti na razini prošle godine. Znači, 10 kuna ulaz na led i garderoba, isto toliko stoji najam klizaljki, a karnet ulaznice povoljnije su pa 10 ulaznica stoji 70 kuna, a 30 ulaznica može se kupiti za 180 kuna. Usluga oštrenja klizaljki stoji 20 kuna. Za najam je spremno 300 pari klizaljki raznih veličina na kojima su servisirane kopče i promijenjeni ulošci”, objašnjava Silvestar Vrček iz Športskih objekata.

Jutarnji termini tijekom tjedna rezervirani su za škole klizanja, koje organizira Grad, a termine na ledu odrađivat će i učenici osnovnih i srednjih škola te studenti. Osigurani su i termini za hokejaški klub “Kune”, koji će na led vikendom u jutarnjim smjenama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Pripremni radovi će biti vrlo brzo gotovi i ovisit ćemo samo o vremenskim prilikama, koje su za sada nepovoljne. S ovako visokim dnevnim temperaturama led je teško održavati, a i rashladni sustav bi morao stalno raditi na maksimalnom opterećenju. Kada se temperature spuste, klizalište će biti otvoreno”, kaže Vrček.

300 pari klizaljki raznih veličina spremno je za iznajmljivanje.

10 kuna treba izdvojiti za ulaz na led i garderobu.

TEKST: I.Sekol, www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!