Vijesti / Osijek

VIDEO: Unikom i građani sakupljaju lišće

VIDEO: Unikom i građani sakupljaju lišće

Koliko god opalo požutjelo lišće nekome predstavljalo sliku savršene jesenske idile, uvijek to netko na kraju mora i počistiti, poput  UNIKOM-ovih strojeva na Sjenjaku. Naime, nakon izrazito kišnog proljeća i bujne vegetacije, ove jeseni je u vrlo kratko vremenu opalo puno lišća, pa UNIKOM ima pune ruke posla. Do sada je napravljen veliki dio planiranog, a Sjenjak je samo jedan u nizu osječkih naselja.

Na terenu je sedam ekipa od po 4 do 10 osoba, a ukupno njih 78 koji čieste od Juga 2, Donjeg grada, Vijenca Ivana Meštrovića, Ljudevita Posavskog, Vijenca Dinare i Vijenca Petrove gore. U pogonu su dva malčera, 4 kosilice, i dvije čistilice.

Vreće za skupljanje lišća najviše su, navode iz UNIKOM-a, tražili Retfalčani i Višnjevčani. Unikom vreće odlaže na svojoj deponiji, gdje ih razvrstava, odnosno odvaja zeleni otpad od miješanog. Kućanostvo ima pravo na dvije vreće mjesečno, odnosno četiri vreće do kraja godine. Zadovoljni smo, kažu u UNIKOM-u, ovom akcijom, jer bez suradnje s građanima ne bismo postigli da nam grad bude lijep i kandidiran za nagradu Zlatni cvijet Europe.

VIDEO:
{youtube}3XT3RX-hBYM{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!