Vijesti / Osijek

VIDEO: Bubalo i Đapić razmjenili poklone

VIDEO: Bubalo i Đapić razmjenili poklone

Tako je vijećnik Anto Đapić, ispred HSP-a, gradonačelniku poklonio igricu Bob graditelj što je izazavalo smijeh u gradskoj vijećnici. Krešimir Bubalo se zahvalio na poklonu i rekao kako sa svoja tri sina vrlo rado gleda taj crtani, a da će se igrici najviše veseliti sin Frano. Također se osvrnuo na zamolbu Mladeži HSP-a koji već nekoliko mjesci traže ploču kako bi mogli maturantima davati besplatne instrukcije. 

„Grad financira stranke preko vijećničkih naknada i ne možemo davati još novaca, ali kako je ovo dobar projekt ja ću dati 500 kuna iz svoga džepa“ – rekao je Bubalo.

Nakon toga je uručio novčanicu vijećniku Đapiću, uz naglasak da podržava ovakve i slične projekte bez obzira tko stoji iza njih. Nakon toga je Đapić zahvalio na donaciji i istaknuo da će donaciju rado prihvatiti, ali da se uplati na žiro račun, te se složio da stranke ne trebaju slati zamolbe za donacije gradu.

Zaiskrilo je i na relaciji između predsjednika gradskog vijeća, Gordana Matkovića i vijećnika HDZ-a, Kovačevića. Naime, Kovačević je prigovorio što je sjednica vijeća danas, a on i Biljana Borzan (SDP) su u protokolu Predsjednika i Premijerke, te optužio Matkovića da državnom vrhu poručuje da petkom zaobilaze Slavoniju. Matković mu je na to izrekao opomenu, a Kovačević mu je odgovorio: „Tko te šljivi, tko si ti da meni izričeš opomenu!?“. Matković ga je nakon te opaske zamolio da napusti sjednicu što je zajedno sa SDP-ovkom Borzan i učinio.

Od vijećničkih pitanja izdavamo ono o oborniskoj odvodnji, te o popunjenost poslovnih prostora u u vlasnišvu Grada.
"Dok sam bio župan u županiji je u 4 godine od 6000 km kanala očišćeno 3000km. Što se tiče oborniske odvodnje u Osijeku, ove godine je dosta napravljeno, ali ćemo i u idućim godinama uložiti dosta truda i sredstava u čišćenje oborinskih kanala. Primjerice razminirati ćemo kanale u Tvrđavici i Tenju kako bismo ih mogli očistiti. No, ovim putem želim upozoriti da su neki objekti građeni na području podzemnih voda i to bez ikakve izolacije u podrumima. Riječ je o pretežito starim građevinama. Taj problem se nažalost ne može riješiti čišćenjem niti jednog kanala. Ono što možemo učiniti jest da se više ne grade takvi objekti, na takvim mjestima." - naglasio je Bubalo.
"Ove godine za najam poslovnih prostora fakturirali smo 12,5 milijuna kuna, a toga smo naplatili 11,6 milijuna. Od 427 prostora svega 10% nije popunjeno. Problem nam predstavlja i sporo pravosuđe, jer se godinama tužimo sa najmoprimcima, a ne postoje sredstva da ih izbacimo iz prostora." - rekao je Bubalo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:
{youtube}WwF6q_hxk9U{/youtube}

Foto: 24sata
Teskt: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!