Vijesti / Osijek

VIDEO: Predsjednik Josipović obišao Sveučilišni kampus

VIDEO: Predsjednik Josipović obišao Sveučilišni kampus

U radu sjednice sudjelovao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a nakon čega je zajedno s rektoricom Gordanom Kralik i dekanima obišao lokaciju sveučilišnog kampusa

u bijeloj vojarni.Sveučilišni kampus najznačajnija je investicija osječkoga Sveučilišta Josipa Jujra Strossmayera.

Zgrada Studenskog doma bila je prva izgrađena i otvorena u osječkom campusu u bijeloj vojarni, a danas je taj prostor u drugoj fazi realizacije. Adaptiraju se zgrade Umjetničke akademije, zgrada Odjela za biologiju i kemiju, završeni su uredi rektorata, zgrada Medicinskog i Elektotehničkog fakulteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što se s nestrpljenjem očekuje je i početak nove fakultetske godine u novoj zgradi osječkoga Poljoprivrednoga fakulteta.

Za prvu i drugu fazu, kada sve bude završeno, bit će uloženo oko 600 milijuna kuna, a rektorica ističe kako se priprema i treća faza s kojom planiraju konkurirati na strukturne fondove ukoliko Hrvatska uđe u Europsku uniju. Predsjednik Josipović zadovoljan je viđenim i ističe važnost obrazovanih mladih ljudi koji će osigurati sutra svoju egzistenicju ali i pomoći da Hrvatska bude konkurentna.

Na novinarski upit predsjednik je Republike Hrvatske komentirao i trenutačno stanje u zemlji i predviđanja stručnjaka da će za godinu dana, ukoliko se ništa ne učini, u Hrvatskoj doći do potpune katastrofe.
Govoreći o MMF-u Josipović nije stao na stranu oporbe, već je rekao kako o tome trebaju odlučiti stručnjaci. Potrebno je, kaže, procjeniti kakvo nas stanje očekuje u idučih godinu dana i provesti reforme.

VIDEO:
{youtube}SniHg4xwVok{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!