Vijesti / Osijek

VIDEO: Cesting spreman za zimu

VIDEO: Cesting spreman za zimu

Iako zahvaljujući relativno toplom vremenu većina još ne razmišlja o skorašnjoj zimi i zimskim uvjetima zimska služba održavanja cesta spremna je za snijeg i led. Postrojavanjem vozila i strojeva za zimsko održavanje i sastankom svih zaduženih za održavanje cesta i službeno je počela zimska sezona u Cestingu.

Čak 8 tisuća tona soli, 1500 kubika mješavine i 100 tona kalcij klorida u spremištima je Cestinga. Ukupno 65 vozila u osječko-baranjskoj i vukovarsko-srijemskoj županiji te oko Orahovice očišćeno je, servisirano i spremno za održavanje ukupno 2400 kilometara cesta koliko održava Cesting.

Danas je također održan i sastanak svih koji sudjeluju u zimskom održavanju cesta u županiji. Zadaci su usuglašeni s policijom, županijskom upravom za ceste, Hrvatskim cestama i drugim službama, no svoj obol mogu dati i vozači.

I ove godine za pouzdanost podataka s terena i pravovremenu reakciju pobrinuti će se novi digitalni sustav nadzora ceste Cestomet.

Ove godine vozilima Cestinga pridodana su i 2 nova ukupne vrijednosti gotovo 250 tisuća Eura, jednom od kojih će zadatak biti čišćenje cesta u Osijeku zajedno sa šest drugih Cestingovih vozila.

VIDEO:
{youtube}uFqnQWyWfag{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!