Vijesti / Osijek

VIDEO: Radovi u Industrijskoj četvrti i MO Brijest

VIDEO: Radovi u Industrijskoj četvrti i MO Brijest

Saniran je dio prometnica, a Ankin će se dvor raditi u sastavu rekonstrukcije Južne obilaznice. Uređeno je parkiralište uz Centralno groblje, koje će uskoro dobiti i nov izgled gradnjom još jednoga polja. U dvjema je osnovnim školama u Industrijskoj četvrti obnova pri kraju, a kako budu stizali  novci iz fondova Europske unije, uređivat će se i njihova pročelja, zahvaljujući će kojima škole biti energetski učinkovitije.

Stanovnici žele
više stabala u svojemu dijelu grada, nadstrešnice na svim autobusnim stajalištima, preseljenje tržnice te bolju ogradu oko dječjega vrtića Pčelica, po čijem  dvorištu poslijepodne šetaju kućni ljubimci, a u večernjim satima divljaju mladi, zbog kojih je stavljen i video nadzor na nathodnik kod željezničkoga kolodvora.

U Mjesnom odboru Brijest ove je godine puno toga napravljeno. Usorska je ulica dobila rasvjetu, obnovljen je nogostup u Vinkovačkoj ulici, održavani su kanali. U sličnom će ritmu ovo mjesto nastaviti i iduće godine. Među većim investicijama treba istaknuti gradnju Društvenog doma što je jedan od prioriteta. Za ovu je veliku investiciju zainteresiran i Grad Osijek, no kažu u Gradskoj upravi, da to neće moći realizirati sami, te očekuju uključivanje Fonda za regionalni razvoj. Među novinama je i ulaz na Centralno groblje iz pravca Brijesta što će se riješavati u nadolazećem razdoblju.


VIDEO:
Industrijska četvrt
{youtube}RJfE0P5swR0{/youtube}

Brijest
{youtube}vUiOYRZu7cI{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!