Vijesti / Osijek

VIDEO: Raspisan natječaj za najbolju poduzetničku ideju

VIDEO: Raspisan natječaj za najbolju poduzetničku ideju

Peti je ovo natječaj, a u posljednja 4 ciklusa prijavljeno je čak 285 projekata – kazao je župan Šišljagić. Fond nagrada od 130 tisuća kuna osiguravaju istaknute tvrtke poput Nexe grupe, Cestinga, Belišća d.d., Hypo banke, Famija i Croatia Osiguranja. Županija trenutačno, kaže župan, putem Agencije za razvoj potiče razvoj poduzetništva kroz razne projekte.

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ - župan osječko-baranjski
Imali smo iskustva i u posljednje 4 godine kako ovaj izbor traje da one ideje koje su dobile nagradu su i u praksi zaživjele, da su ljudi ustrojili tvrtke, da tvrtke rade na tržištu.

Imamo nekoliko poduzetnika koji su osnovali svoja uspješna poduzeća nakon prijave na ovaj natječaj, kaže župan koji dodaje kako županija posebno želi razviti učeničko i studentsko poduzetništvo. Predstavnici tvrtki-sudionica ističu kako je potrebno organizirati i obrazovanje budućih poduzetnika za praktična znanja kako pokrenuti svoj posao, a koja se ne stječu na fakultetu.

STJEPAN ZVONAREVIĆ - Croatia Osiguranje
Mi ne znamo danas što je dobro dok se to ne pokuša, ne provede. Tako da ne možemo za sada favoritizrati nijednu. Svaki dan se začudimo da se iz jednostavne ideje pojavi nešto što jako dobro ispadne.

Županija je u ponedjeljak pustila u rad internet portal na kojem će se zainteresirani moći informirati o svemu što županija nudi vezano uz malo i srednje poduzetništvo kao i sve potrebne informacije za početak i osnivanje poduzeća.

VIDEO:
{youtube}ygMnJYN53wI{/youtube}

NATJEČAJ:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

http://www.obz.hr/hr/pdf/poduzetnistvo/2010/Natje%C4%8Daj.pdf


Izdvojeno

Reci što misliš!