Vijesti / Osijek

Portal za investitore

Portal za investitore

Imati pravu informaciju, u pravo vrijeme i na pravom mjestu, od presudnog je značaja za sve potencijalne ulagače. Upravo to nudi novi portal Osječko-baranjske županije. On na jednom  mjestu pruža sve potrebne i pravovaljanje informacije, pa zainteresirani investitori iz prve ruke mogu vidjeti što im se nudi, koji su to problemimi s kojima se mogu susresti, načinima na koji će iste riješiti, te institucijama koje će im u tome pomoći.
a711f890fdea402db283c843c4b7fe95.jpg

MARTIN MAROLIN - pročelnik Agencije za razvoj OBŽ
Od općih informacija koje bi mu govorile o administrativnom položaju, geografskom položaju, klimi, znači da vidi, upozna regiju u kojoj želi ulagati do mogućnosti ulaganja po gospodarskim granama koje njega zanimaju.

Tu su još dodaje Marolin, i podaci o porezima i olakšicama, gospodarskim zonama i slično. Ideja portala je biti na usluzi i stranim i domaćim ulagačima.

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ - župan osječko-baranjski
Ako želimo razvijati gospodarstvo, otvarati nova radna mjesta investitoru se mora skratiti onaj birokratski put vezano za ishođenje dokumentacije mora mu se ponuditi financijski kapital, ali ono što je osnovno investitoru se mora ponuditi značajno povoljniji uvjeti nego bilo gdje u Hrvatskoj da bi bio zainteresiran, da bi doveo do realizacije svog projekta i u konačnici do otvaranja novih radnih mjesta.

Osim ulagačima, ovaj je internetski portal kažu u osječko-baranjskoj Agenciji za razvoj namijenjen i svim poduzetnicima.

MARTIN MAROLIN - pročelnik Agencije za razvoj OBŽ

Njima pružamo informacije o svim natječajima koji se provode iz različitih ministarstava, a i koje sama županija provodi, kako bi mogli ostvariti mogućnost subvencija, kako bi mogli pomoći sebi u ostvarivanju svog poduzetničkog pothvata.

Adresa za sve zainteresirane je www.obz-invest.hr

3c8086e1b1775998340ba5059c0a5575.jpg

Ovo je samo jedan od 40-ak projekata županije u cilju privlačenja kapitala na naše područje.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!