Vijesti / Osijek

VIDEO: Radovi u Višnjevcu i Josipovcu

VIDEO: Radovi u Višnjevcu i Josipovcu

Tijekom se ove godine u Josipovcu i Višnjevcu najviše radilo na uređenjima nogostupa i javne rasvjete, a to ostaju i prioriteti za sljedeću godinu.
Pored toga, stanovnicima je Josipovca potreban kulturni dom, dok stanovnici Višnjevca žele nove prometnice koje će rasteretiti sadašnji promet u tom prigradskom naselju!
bb8f987a847e24f3334db62d7864929f.jpg
Partnerski se sa Županijom osječko-baranjskom proširuje Ulica bana Jelačića u Višnjevcu. Njome će se, kao i spojem Svilajske i Strosmajerove ulice, prometno rasteretiti to prigradsko naselje.
Vrlo će brzo biti riješena i odvodnja na groblju. Naime, od kada je prije tri godine, za sada nepoznati izvođač radova, napravio cestu, zbog loše je odvodnje groblje  pod vodom.
Inače, ove su godine u Višnjevcu nogostupi uređeni u osam ulica, ostalo je svega još nekoliko nerasvijetljenih ulica, što će se napraviti sljedeće godine, kada bi Višnjevac trebao dobiti i područni odjel Gradske knjižnice te biciklističku stazu. Uredit će se i unutrašnjost zgrade Mjesnog odbora.
Ponovno je riječi bilo i o Osnovnoj školi Višnjevac. Grad je napravio sve da obnova te škole započne,  novci su osigurani iz kredita svjetske banke, a resorno ministarstvo svoje obveze do dana današnjega ne ispunjava, premda je sporazum potpisan još u veljači prošle godine.

Problema s obnovom škole nema u Josipovcu. Novac je osigurao grad Osijek i radovi su pri završetku. Škola je dobila novu stolariju, uređene su učionice, sanitarni čvorovi, a i školska dvorana je pri kraju. Projekt će, vrijedan 1 075 000kn, biti završen do prosinca.
c94ae50e025be91e47df5f4f087bb1e7.jpg
Obnova škole bila je prioritet za ovu godinu, kao i uređenje nogostupa. Većina je zacrtanoga već obavljena, a ulice koje nisu došle na red ove, doći će sljedeće godine.
Do kraja će godine biti uređen i prostor kod spomen- obilježja hrvatskim braniteljima, u čijoj bi blizini trebalo biti postavljeno i dječje igralište. Planira se i gradnja novoga mosta kod osnovne škole, a i velika ulaganja u odvodnju.

VIDEO:
Višnjevac
{youtube}cHoAP18Kol8{/youtube}

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OŠ Višnjevac
{youtube}zoA5-1izHMU{/youtube}

Josipovac
{youtube}CrYciN34jIA{/youtube}

OŠ Josipovac
{youtube}99YUWWsBC08{/youtube}


Izdvojeno

Reci što misliš!