Vijesti / Osijek

FOTO i VIDEO: Snježni grad u Tvrđi

FOTO i VIDEO: Snježni grad u Tvrđi

U povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi, na Trgu Svetoga Trojstva, prije nekoliko dana počeo je nicati snježni grad koji umjetnički oblikuju Nikola Faller, akademski kipar, i još četiri mlada umjetnika, studenti osječke Umjetničke akademije.

U povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi, na Trgu Svetoga Trojstva, prije nekoliko dana počeo je nicati snježni grad koji umjetnički oblikuju Nikola Faller, akademski kipar, i još četiri mlada umjetnika, studenti osječke Umjetničke akademije.

snjeznja skulptura_SiBhr_02

Voditelj ureda za protokol i promidžbu osječkoga gradonačelnika Željko Lončar rekao je kako je snijeg dobro došao za priču koju Osijek s Udrugom Slama, čiji je predsjednik Nikola Faller, radi za sva godišnja doba.

snjeznja skulptura_SiBhr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S Udrugom 'Slama' dogovorili smo se krajem prošle godine o projektu koji obuhvaća umjetničke instalacije u gradu za sva četiri godišnja doba - tako je zimi osnova snijeg, u proljeće trava, u ljeto slama, u jesen lišće, rekao je Lončar i dodao kako je snježni grad koji niče u Tvrđi prva realizacija tog projekta.

snjeznja skulptura_SiBhr_03

Nikola Faller, predsjednik Udruge "Slama", koja je postala poznata jer godinama u Baranji radi instalacije od slame te organizira međunarodne festivale s tom temom, rekao je kako je velik izazov graditi snježnu priču. Dodao je kako je prije tri godine bio voditelj hrvatske ekipe umjetnika koja je sudjelovala u Kanadi na međunarodnome snježnom festivalu.

snjeznja skulptura_SiBhr_04

GALERIJA (09.02.2012.)

skulptura_495


VIDEO:


Tekst:
Radio Osijek
Foto: D. Tijardović
Video: STV 


Izdvojeno

Reci što misliš!